ESENLER 8.03.2012 18:31:00 419 0

Engellileri Memurluğa Hazırlıyoruz

Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapmış olduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Esenler Belediyesi, Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) girecek olan engelli bireylere kurs hizmeti veriyor.

Engellileri Memurluğa Hazırlıyoruz
 Esenler Belediyesi engellileri sınav maratonunda yalnız bırakmıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 29 Nisan 2012 tarihindeki Özürlü Memur Seçme Sınavına (ÖMSS) girecek engelli adaylara destek olan Esenler Belediyesi,  ücretsiz kurs hizmeti veriyor.

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Koordinasyon Merkezi öncülüğünde Belediye Hizmet Binası’nda engellilere yönelik gerçekleştirilen kurs hizmeti kapsamında;  engelliler alanlarında uzman öğretmenler tarafından dersler alarak Özürlü Memur Seçme Sınavı’na (ÖMSS) hazırlanıyor. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her gün düzenlenen kursta;  Türkçe, Matematik gibi genel yetenek derslerinin yanı sıra Atatürk İlkeleri İnkılap Tarihi, Temel Yurttaşlık Bilgisi,  Türk Kültür ve Medeniyetleri, Türkiye Coğrafyası, Türkiye ve Dünya ile ilgili genel ve güncel sosyo - ekonomik konularla ilgili genel kültür alanında ÖMS Sınavı’nda engellilerin karşılarına çıkacak branşlarla ilgili eğitimler veriliyor. 
Engellilere danışma hizmeti 
Engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yapmış olduğu hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Esenler Belediyesi, düzenlediği kurs programı ile ÖMSS adaylarını bilgilendirerek danışma hizmeti de veriyor. Sınava girecek engelli bireylere sınav öncesi yaşanacak karışıklıkları önlemek ve mağdur duruma düşmesini engellemek amacıyla yönlendirme desteği sağladıklarını belirten Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, “Sınava girecek olan her bir engelli kardeşimizle yakından ilgileniyor ve onlara her konuda yardımcı oluyoruz” dedi. Hamza, engellilerin sosyal yaşama adapte olmalarını sağlamak için ellerinden ne geliyorsa yaptıklarını belirten Hamza, “Bu sınav onlar için çok önemli. Onlar da bunun bilincinde. Hepsi sınava çok iyi bir şekilde hazırlanıyor, derslerine çalışıyorlar. İnşallah hepsi memur olacak ve iş hayatına atılacaklar” diye konuştu. 

Başkandan Motivasyon  ziyareti
Belediye binamızın son katında açılan kursu zaman zaman ziyaret eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ÖMSS’ye hazırlanan memur adaylarına moral veriyor. Böyle bir imtihanın ülkemizde ilk defa düzenlendiğine işaret eden Başkan Göksu, “Sizleri düşünen devletimiz, en iyi şartlarda imtihana girmeniz ve memur olmanız için size böyle bir imkan hazırladı. Bunu iyi değerlendirin. Kesinlikle (Ben başaramam) gibi olumsuz bir havaya kapılmayın. Açtığımız bu kursla zaten diğer adaylardan bir adım öne geçtiniz. İnsan yeter ki, istesin mutlaka başarır. Bu imtihanı sizin de başaracağınıza inanıyor ve hepinize başarılar diliyorum” diyerek ÖMSS adaylarına destek veriyor. 

Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.