Tarih: 10.03.2012 09:52

KADINLARDAN KADINLARA ÖZEL SERGİ

Facebook Twitter Linked-in

 Serginin açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Belediye Başkan Yardımcıları, Enver Şengül, Hüseyin İpek, sergide eserleri bulunan sanatçılar ve çok sayıda sanatsever katıldı.

FARKLI SANAT ESERLERİ
’İç Deniz’ 40 Kadın 40 Yaşam 40 Öykü başlıklı sergi, son yıllarda adından söz ettiren, farklı disiplinlerden 40 kadın sanatçının işlerinden oluşuyor. Sergi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması vesilesiyle bu tarihte yapılarak hem kadın sanatçılarımızın, hem de tüm kadınların bu anlamlı gününü kutlamayı amaçlıyor. Resim, heykel, fotoğraf, video ve enstelasyon gibi farklı sanat disiplinlerden işlerin yer aldığı sergi bir bütün olarak bakıldığında, katılan sanatçıların ‘İç Deniz’ine yolculuklarının bir sanat eserine dönüşmüş, halleri olarak okunabilir. Sergide eserleri bulunan sanatçılar adına bir konuşma yapan, Seval Şahin, kadınlar için bu özel günde böyle bir sergiye katılmaktan çok memnun olduğunu belirtti. 

KADIN VEFAKARDIR CEFAKARDIR
Bu anlamlı günde bu özel serginin Küçükçekmece de açılıyor olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Belediye Başkanı Aziz Yeniay ‘Her kadın vefakardır, cefakardır, yardır, anadır. Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı dünyaya getiren, bizlerin bugünlere gelmesine vesile olan insanlardır. Tüm kadınlarımızın bu özel gününü kutluyoruz ‘ dedi.  Sergiyi eser sahipleri ile beraber gezerek, eserler hakkında bilgi alan Yeniay, sanatçılara ve sanatsever kadınlara karanfil dağıttı.

20 mart tarihine kadar, Sefaköy Kültür Sanat Merkezin de gezilebilecek sergide eserleri bulunan sanatçılar;
Aslı Altınışık, Başak Mangör, Ceren İleri,  Demet Kaya Güngörür, Deniz Özağ,  Ekin Onat von Merhart , Ela Akalın, Emel Erkan,  Emine Şenses, Ezgi Yüksel, Gizem Enuysal, Gülçağ Konçe, Gülşah Sağlam, Hanife Altıner, Hanife Sevim, Hasibe Kaya, Hülya Küpçüoğlu, Hülya Sözer, İlknur Tanrıverdi Ateş, İpek Şenel, Joel Mehmeşe, Kübra Sena Türker, Maide Gülenbay, Meliha Sözeri, Melike Kılıç, Meral Balcı, Nehir Çetin, Nesli Türk, Nilüfer Dönmez, Nurol Aakbal, Özlem Bayus, Seçil Büyükkan, Seda  Bartık, Seval Şahin, Sevgi Ülger,  Sevilay Ayhan, Sevra Nihal Ünal, Sinem Kaya, Şenay Kazalova ve Tünay Tunç.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —