Tarih: 10.03.2012 10:38

Bu “Gün” Tüm Kadınların

Facebook Twitter Linked-in

 Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen Kadınlar Günü Özel Etkinliği’ne yüzlerce kadının yanı sıra Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve eşi Feride Yeniay ile Başkan Yardımcıları katıldı. Sunuculuğunu CNN TURK spikeri Özge Uzun’un yaptığı programa, yılın kadın ödülü ve ünlü sanatçı Fatih Erkoç’un coşku dolu konseri damgasını vurdu.

Konser öncesi keman dinletisi eşliğinde kokteyl düzenlendi. Yüzlerce kadının bir araya geldiği kokteylde Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, kadınların gününü kutlayarak, onlarla sohbet etti ve fotoğraf çekildi.


TÜRK KADINI FARKLIDIR

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yeniay, “Bireyi eğitirseniz, bir kişiyi eğitirsiniz. Anneyi eğitirseniz; bütün aileyi eğitirsiniz. Bu çerçevede annelerimizin hepimizin üzerinde büyük hakları var. Peygamber Efendimiz “Cennet annelerin ayakları altındadır” demiştir. Bu düsturla yetişmiş insanlar olarak onların hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Tüm annelerin ve kadınların ellerinden öpüyorum. Annelerimizin yükünü bir miktar hafifletmenin yolu, bilgi, kültür, eğitimden ve bireysel özgürlüklerden geçmektedir. Bağımsız olmaktan geçmektedir. Bu yüzden bütün kız çocukları okutulmalıdır. Bizim kadınımız, Anadolu kadını, Osmanlı kadını ve Türk kadını farklıdır. Kurtuluş Savaşı’na gittiğimizde Nene hatunları, Şerife bacıları görüyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu hedef olan muasır medeniyetler üzerinde yer almanın yolu da bilgi, bilim, eğitim, kültürden geçer. Bu hedefte birinci derecede mimar olan tüm kadınlarımızın gününü tebrik ediyorum.” dedi.


YILIN KADINI; GÜLBEYAZ ÇELİK

Başkan Yeniay, yılın kadın ödülünü; yılın çelik manolyası olarak anons edilen Gülbeyaz Çelik’e vererek, “Gülbeyaz Çelik hanımefendi ; fazlasıyla yılın annesi olmayı hak eden bir kadın. Özverinin her türlüsünü; bu manada fedakarlığın en yükseğini göstererek, gururuyla, onuruyla çocuklarını bırakmadan yetiştirerek, eşine sahip çıkarak, bugünlere gelmiş bir kadındır. Kendisini kutluyorum.” diye konuştu. Başkan Yeniay’ın eşi Feride Yeniay da yılın kadını Çelik’e çiçek verdi. Çelik, “Sizin desteklerinizle ayaktayım” diyerek teşekkür etti. Gecede, Başkan Aziz Yeniay eşi Feride Yeniay ve sunucu Özge Uzun’a da çiçek hediye etti. Feride Yeniay “ Saygıdeğer Türk ve dünya kadınına eşitlik, mutluluk, huzur dolu bir gelecek diliyorum. Yarınımızın bugünümüzden daha önde ve daha ileri olması temennisiyle tüm kadınlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

BU İLÇEDE KADINA ÖZGÜ SOMUT PROJELER VAR
Programın sunuculuğunu yapan Özge Uzun ise, kadına şiddete dikkat çekerek, “Her 10 kadından 4’ü eşinden ve babasından şiddet görüyor. Kızınıza çocuklarınıza öğütleyin, okusunlar, kollarında bir altın bilezikleri olsun” diyerek, annelere tavsiyede bulundu. Uzun, Küçükçekmece Belediyesi tarafından kadınlara özgü gerçekleştirilen somut projeler ve verilen hizmetlerden dolayı Başkan Yeniay’a teşekkür etti.

ERKOÇ’TAN KADINLARA MÜZİK ZİYAFETİ
Programda, 2 saat boyunca sahnede kalarak, müzik ziyafeti sunan ünlü pop müziği sanatçısı ve müzisyen Fatih Erkoç, Başkan Yeniay’a teşekkür ederek, “Sizlerle birlikte olmaktan dolayı onur duyuyorum. Bana saygı ve sevgi gösterdiğiniz için, teşekkür ederim. Tüm kadınların gününü kutluyorum. Aslında hergün kadınlar günü olabilirdi. Bundan sonra inşallah dünyada erkekler, kadınlara daha çok saygı gösterir.” dedi.

Erkoç’a sahnede, akustik basgitarda Hakan Süersan, davulda Onur Alaton, akustik gitarda Erkan Kenç, eşlik etti. Poptan alaturkaya, türküden caza kadar geniş bir yelpazedeki unutulmaz parçaları akustik olarak yorumlayan Erkoç, konserini sempatik tavırları, esprileri ve anlattığı fıkralarla da renklendirdi. Piyanosuyla birbirinden seçkin eserlere hayat veren Erkoç’a yüzlerce kadın, oyunlar, alkışlar ve hep bir ağızdan söylediği şarkılarla eşlik etti. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —