BÜYÜKÇEKMECE 17.03.2012 16:25:00 786 0

Babayiğit; Kimse Bizi Önyargı Batağına Çekemez

Büyükçekmece Ak Parti İlçe Başkanı Celal Babayiğit'le merak edilen sorular üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Açık açık sorsuğumuz soruları, samimiyetle yanıtlayan Babayiğit 'Kişilere dayalı siyaset yapmıyoruz' dedi.

Babayiğit; Kimse Bizi  Önyargı Batağına Çekemez

 Sayın Babayiğit, Kongre'nin iptalinden önce listenizde olan bir çok kişi, atamanızdan sonra neden yanınızda değil? Listenizde yalnızca bir meclis üyesi olması tesadüf mü? Yoksa meclis üyelerinin ortak kararı mı? 
 
Öncelikle şunu belirtmem gerekir ki, Yönetimin şekli, kim nasıl oldu, nerede vardı, önceden vardı sonradan neden olmadı, sonradan var önceden niye yoktu, buna benzer sorular sorduğumuzda, verdiğiniz her cevabın ardından yeni sorularda sorulması lazım.  Bu sorular arttıkça zannedilenin aksine, Büyükçekmece ilçe yönetiminde oluşturulan yönetim kurulunun insicamını, uyumunu, kalitesini, kardeşliğini, arkadaşlığını sonuç itibariyle gücünü arttırmaz eksiltir. Dolayısıyla bu konuda çok fazla konuşmanın bize bir faydası yok. Hele basın yoluyla konuşmanın bize hiç bir faydası yok biz kişilere dayalı siyaset yapmıyoruz. 
Ancak bizi sevindiren kısmı şu; demek ki Büyükçekmece'de Ak Parti İlçe Yönetim Kurulunda kimlerin yer aldığı veya kimlerin görev almadığı, kamuoyunun büyük bir kısmı tarafından ısrarla takip ediliyor olması, bir ümit kapısı olduğunu, yerel anlamda Ak Parti iktidarının beklendiğini, özlendiğini gösteriyor. Ümit kapısı olmasaydı burası, mevcut işleyiz itibariyle, insanlar herşeyden memnun olmuş olsaydı, ilçe yönetiminde kim olmuş kim olmamış insanlar çokda ilgilenmezdi. İnsanın olduğu her yerde eksiklik olur, yaptığımız herşey kusursuzdur deme şansımız yok bize rabbim böyle bir siyasi kibiri nasip etmesin, elimizden geldiğince doğruyu yapmaya çalışdık. İsimler üzerine konuşmuyoruz, yöntem olarak biz Ak Parti siyaseti çerçevesi içerisinde ilerledik, ilerleyeceğiz. 

İhracı Söz konusu olan meclis üyeleriyle görüştüğünüz, “Partim adına Özür Dilerim”dediğiniz görüşmenizin ses kaydı da olduğu iddalar arasında, bu konuda ne söyleyeceksiniz? 
Konuşmaları Büyükçekmece'de kayda mı alıyorlar? (gülüyor) bu konuda bir çok arkadaşımız sorular sordu. Kamuoyu nezdinde insanları mahkum etmek çok ağır bir bedeldir. Bu bedeli ödemesi için insanların ciddi bir yargılama sürecinden geçmesi lazım ve ondan sonra bu kişi kamuoyu vijdanına mahkum edilmiştir demek lazım. Bu gerçekten önemli bir olay. Bazen insanlar kurban ararlarya, insanları yargılamadan kurban seçmek bize göre değil. Ben ilçe başkanıyım, benim hedefim, amacım Büyükçekmece siyasetinde Ak Parti'ye oy kazandırmak, Ak Parti'nin programını Büyükçekmecede yaşayan insanlara anlatmak. 
Yeri gelir, CHP ilçe başkanıyla, yönetimiyle nasıl ki konuşuyorsam, o saflardan kendi saflarımıza transfer yapıyorsam, siyaset bunu gerektiriyor, bu çerçevede zaten görüşmem lazım, kaldı ki, herşeyden önce insanız, belki benimde hakkımda ilerleyen günelerde disiplin uygulanır, insanız sonuçta, bu benim konuşulamayacak bir insan olduğumu mu gösterir?  İnsani çerçevede bakarsak, çoğu ile benim arkadaşlığım, ahbaplığım var,  o çerçevede elbet bir araya gelirim, gelmem de lazım. Ancak yoğunluktan dolayı o arkadaşlarla bir araya gelemedik gelmemiz lazımdı ama gelemedik. 

Ak Parti'nin mesliste asimile olduğunun farkındamısınız? Önerge verilmiyor, söz alınmıyor. Eskiden İlyas Çakır beyin çıkışları olurdu, buda meclise hareket getirirdi, artık o dahi meclis bitse de gitsek modunda. Bunun nedeni nedir?
 
Özel bir sebebi yok. Bizim tarafımızda böyle bir kanaat yok. Bir kaç ay önerge vermeye, yorum yapmaya gerek olmamıştır. Ak Parti grubu meclisteki hassasiyetini sürdürüyor, gerçekten önemsiyoruz, Büyükçekmece'nin geleceği için çalışıyoruz. 

Hasan Akgün'ün Ak Parti'ye geçişi  söz konusumudur. Sizin bu konuya bakış açınız nedir? 
Ak Parti'nin Büyükçekmece'de ilk kurulduğu günden buyana bu konu konuşuluyor. Ak Parti var olduğu sürecede Hasan bey siyasette var olursa ki ne kadar var olur bilmiyorum bu konu hep konuşulur. Bence siyaseten üretilmiş bir toplum mühendisliğinin eseri. Bizden çok CHP'nin Büyükçekmecede siyaseti dizayn etmek isteyen mühendislerinin eseri. Şunu anlatmaya çalışıyorlar, 'Hasan Bey güçlüdür, daha önce nasıl CHP'ye geçtiyse bu günde AK Parti'den istifade eder' ama şunu net söyleyeyim ki, ben Büyükçekmece'de ilçe başkanı olduğum sürece bu söz konusu olmayacaktır. Türkiyenin en büyük Partisi Ak Parti'dir ancak biz transferlerden medet umacak bir parti değiliz. 

Sizin 2014 ile ilgili bir düşünceniz, hayaliniz varmıdır? 
Ak Parti'nin diğer siyasi partilerden farklı olan ve bizi üstün kılan yanı şudur ki, bizde siyaset hakla değil, görevle yapılır. Bizde görev verilir, verilen görev hakkıyla yapılır. Bunun partimizde örnekleri çoktur.  Bana verilen görev bu gün ilçe başkanlığıdır hakkıyla yapmaya çalışacağız, yarın ne olur bilemeyiz, o günün şartlarında bize verilecek görev neyse onu yapacağız. Her meslek dalında insanların beklentileri olduğu gibi, siyasette de beklentiler olur ancak benim hiç bir zaman, siyasi beklentilerim yerine gelmediği için, karşı saldırıya geçmek gibi bir düşüncemiz olmadı. Biz hizmeti yapar gerisine karışmayız. 'Beklentilerim yerine gelmedi boşuna uğraşmışım' gibi ahmakça bir düşünce içerisine hiç düşmedim düşmem de.  Hükümetin başarılı çalışmalarının her birinde benimde emeğim olduğu düşüncesindeyim, bizim işimiz hizmet. 

Büyükçekmece'de yapılması planlanan yat limanı ile ilgili bir toplantı vardı. Yolsuzlukla Mücadele Derneği Başkanı Ece Soysev'in 'Aziz Babuşçu sahili peşkeş çekti' söylemleri ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Sizin lsitenizde yer alan bir siyasetçi ve İlçe Başkanlığına aday bir siyasetçi toplantıdaydı ancak konu ile ilgili bir açıklama yapmadılar siz ne söyleyeceksiniz? 
Büyükçekmece'de yat limanı inşaatı olsun mu olmasın mı? Cevap; Büyükçekmece'de yat limanı inşaatı olsun çünkü öyle yada böyle Büyükçekmece'nin yararına olan bir çalışma. Meclis grubunda olan arkadaşlarımız daha önce, bazı eksiklikler vardı bu yüzden hayır demişlerdi. Sonrasında eksiklikler giderildi ve Meclis Grubumuz, İlçe Başkanlığımız ve İstanbul İl Başkanlığımız olarak ilk soruya verdiğimiz cevap gereğince, Büyükçekmece'de Projesi büyütülmüş yat limanı inşaatına evet mi yoksa hayır mı diyelim. Büyükçekmece'nin hayrı gereğince evet dedik, bu gün de önümüze gelse yine evet deriz. Bizim siyaset anlayışımız bu, başkaları gibi yapılan herşeye muhalif olmak, hizmete engel olmak, hizmeti aksatmak gibi bir siyaset tarzımız olmadı, biz bunu ahlaksızlık sayarız. Ama söylenen nedir alınan izinlere aykırı olarak bir bina yapılıyor Ak Parti'de buna ses çıkarmıyor gibi bir algı yaratmaya çalışıyorlar. 
Kaçak olup olmadığı belli olamayan, kaçak olduğu tahmin edilen bir binayla alakalı olarak, sanki Büyükçekmece'de kaçak yapıları denetlemekle yetkili olan kuruluş Ak Parti Büyükçekmece ilçe başkanlığıymış gibi bir algı uyandırmaya çalışıyorlar, böyle bir yetkimiz varsa hemen müdehale edelim. Binaların kaçak olduğuyla ilgili elimizde bir belge yok. Ben hukukçuyum epeyce hakimlik yaptım, elimde net bir bilgi olamadan insanları karalamam. Yapılan herşeyde hukuka aykırı birşeyler vardır, yapılan herşeyde birileri köşeyi dönüyor gibi bir paranoyak düşünceye sahip değiliz. Prensibimiz, muhatabımız kim olursa olsun, Berat-ı zimbet esastır. Türkçesi her işlem ve herkes kural olarak iyi niyetli ve temizdir. Aksi bir belge olursa ozaman harekete geçeriz. 

  Bizi o ön yargı batağına hiç kimse eçkemez. Biz işimizi usuletle, suhuletle, sakin bir şekilde, heyecana kapılmadan tehkik ederiz netleştirir öyle gereğini yaparız. Süreci en ince ayrıntısına kadar takip ediyoruz, konuyla ilgili tüm kurumlar gereğini yapacaktır herkesin bunu bilmesini isterim. Sırf muhalefetteyiz diye insanların üzerine topla tüfekle gidelin, yalan yanlış bir kamuoyu oluşturalım gibi bir tutumumuz olamaz, bu Türkiyenin hayrına olan bir tutum değildir. 

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.