SPOR 17.03.2012 17:15:00 23 0

İşte Dev Derbinin Şifreleri!

Spor Toto Süper Lig'de 31. haftanın dev maçında Fenerbahçe ile Galatasaray karşılaşacak.

İşte Dev Derbinin Şifreleri!
 Spor Toto Süper Lig'in kaderini ilgilendiren dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray saat 20:00'de Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşacak. Biletlerin tamamen tükendiği karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım düdük çalacak. Sarı-lacivertli ekip, lideri yakalamak; Cimbom ise zirvede tek kalmak için 3 puankovalayacak.

Ezeli rakipler Kadıköy'de bugün 48. kez karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe Stadı'nın yeniden hizmete girdiği 1982 yılından itibaren taraflar Kadıköy'de 28'i lig, 9'u TSYD Kupası, 7'si Türkiye Kupası, 2'si Donanma Kupası, 1'i de Mehmetçik Vakfı yararına özel olmak üzere 47 maç yaptı. Sarı-lacivertliler 25, sarı-kırmızılılar ise 9 galibiyet alırken, 13 maçta eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe'nin attığı toplam 99 gole, Galatasaray 60 golle karşılık verdi.

FENERBAHÇE - GALATASARAY

Stat: Şükrü Saracoğlu
Saat: 20:00
Yayın: Lig Tv & Mynet Spor (Canlı Anlatım)
Hakem: Bülent Yıldırım, Bahattin Duran, Cem Satman, Süleyman Abay

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Serdar Kesimal, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Cristian, Emre Belözoğlu, Stoch, Alex, Sow
Teknik Direktör: Aykut Kocaman

Galatasaray: Muslera, Eboue, Semih, Ujfalusi, Hakan Balta, Engin, Melo, Selçuk, Emre, Necati, Elmander
Teknik Direktör: Fatih Terim

FENERBAHÇE CEPHESİ

Fenerbahçe, Galatasaray ile yapacağı derbi maçta, ezeli rakibini Kadıköy'den puansız göndermeyi hedefliyor. Fenerbahçe, özellikle deplasmanda yitirdiği puanlarla aralarında 9 puan fark oluşan liderGalatasaray karşısında mücadeleyi kazanarak, farkı 6'ya düşürmeye çalışacak. Kadıköy'deki ligmaçlarında 2 yılı aşkın bir süredir yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertli ekip, sarı-kırmızılı taraftarların stattan izleyemeyeceği maçta, kendi seyircisinin önünde oynama avantajını da kullanıp, başarılı serisini sürdürmek istiyor.

Sakatlık sorunu yok

Fenerbahçe'de, Galatasaray derbisi öncesi, bir süredir takımdan ayrı olan Sezer Öztürk dışında sakat futbolcu bulunmuyor. 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, hafif sorunu olan Yobo'nun da takımla çalışmalara başlamasıyla, ezeli rakipleri önünde ideal 11'ini sahaya sürebilecek.

Caner Erkin cezalı, 3 oyuncu sınırda

Derbi maç öncesi Fenerbahçe'de Caner Erkin cezalı durumda bulunurken, 3 futbolcu sarı kart ceza sınırında. Ligin 28. haftasındaki Eskişehirspor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası 3 maç ceza alan Caner, Galatasaray derbisinde de kadroda yer almayarak cezasını tamamlayacak. Ligde 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Mehmet Topuz ve Orhan Şam, derbide forma giyip birer kart daha görmeleri durumunda 32. haftadaki Bursaspor maçında cezalı duruma düşecek.

GALATASARAY CEPHESİ

Fenerbahçe deplasmanında son yıllarda istediği sonuçları bir türlü alamayan ve Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son galibiyetini 22 Aralık 1999 tarihinde elde eden sarı-kırmızılılar, 12 yılı aşkın bir sürenin ardından şeytanın bacağını kırmayı planlıyor. Geçen sezon yaşanılan büyük hayal kırıklığının ardından teknik direktör Fatih Terim yönetiminde yeniden toparlanan ve normal sezonun bitimine 4hafta kala Fenerbahçe deplasmanına an yakın rakibi olan sarı-lacivertlilerin 9 puan önünde gidecek olan ''Cim Bom'', Play-Off Şampiyonluk Grubu maçları için puan avantajını korumanın peşinde. Galatasaray, Fenerbahçe maçından beraberlikle dahi ayrılsa 9 puanlık avantajını koruyacak ancak kazanması durumunda ise zirvede puan farkını 12'ye çıkaracak.

Sarı kart sınırında 4 isim

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray takımından 4 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Son oynanan Gençlerbirliği maçında forma giymelerine karşın kart görmeden mücadeleyi tamamlayan Fernando Muslera, Tomas Ujfalusi, Semih Kaya ve Necati Ateş, Fenerbahçe maçında kart görmeleri halinde sarı-kırmızılı ekibin Trabzonspor'la oynayacağı karşılaşmada takımdaki yerlerini alamayacak. Galatasaray'da derbi maç öncesi sakat futbolcu ise bulunmuyor.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.