DÜNYA 27.03.2012 12:28:00 562 0

Bir Ülkeyle Daha Vizeler Kalktı

Türkiye'nin uluslararası temasları sonucunda, bir ülke ile daha vizeler kaldırıldı.

Bir Ülkeyle Daha Vizeler Kalktı
  Nijerya ile vizesiz  seyahat  dönemi başladı Nijerya ile vizesiz seyahat dönemi başladı. Türkiye'ye vize uygulamayan ülkelerin sayısı, son dönemde dış politikada çeşitli adımların atılmasıyla artıyor. 

Türkiye ile bazı ülkeler arasında imzalanan veBakanlar Kurulu tarafından onaylanan anlaşmalar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Türkiye ile Ukrayna arasında vize muafiyeti anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından Ankara ile vizeyi kaldıran ülkeler arasına Nijerya da girdi. 

16 Aralık 2011 tarihinde İstanbul'da imzalanan 'Türkiye ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Diplomatik Pasaport Hamilleri İçin Vizelerin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Mutabakat Muhtırası' Dışişleri Bakanlığı'nın 9 Ocak 2012 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 30 Ocak 2012 tarihinde kararlaştırıldı. Buna göre, Nijerya ileTürkiye arasında seyahat etmek isteyen her iki ülkenin vatandaşları vizeden muaf olacak.

Senegal'LE YATIRIMLAR TEŞVİK EDİLECEK 

Türkiye ile Senegal arasında 2010 yılında imzalanan ve iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımları teşvik edecek ve koruyacak anlaşma da yürürlüğe girdi. 

Buna göre, 'Türkiye ile Senegal Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması'nın onaylanması Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca 6 Şubat 2012 tarihinde karar verildi. 

'Türkiye ile Gürcistan Arasında Kara Gümrük Geçiş Noktalarının Ortak Kullanımına İlişkin Mutabakat Zaptı' yürürlüğe girdi. Buna göre, iki ülke arasındaki tarihsel bağlara dayanarak, ticaretin akışını kolaylaştırılacak ve mevcut gümrük geçiş noktalarından optimum fayda sağlanacak Anlaşmaya göre Türkiye ile Gürcistan, arasındaki 'Sarp-Sarpi' ve Çıldır/Aktaş-Kartsakhi' kara gümrük kapısı ortak kullanıma açılacak. Mutabakat zaptı, 3 yıl yürürlükte kalacak. Türkiye ve Gürcistan zaptı sona erdirme niyetini diğer tarafa diplomatik yollarla en az 6 ay önce yazılı olarak bildirmek zorunda olacak. Zaptı sona erdirme niyeti bildirilmezse aynı süreler için otomatik olarak yenilenecek. 

Ürdün'LE GÜMRÜK İŞBİRLİĞİ 

Dışişleri Bakanlığı'nın yazısı üzerine 'Türkiye ile Ürdün Haşimi Krallığı Hükümeti Arasında Gümrük Konularında İşbirliği ve Karşılıklı Yardım Anlaşması' ile söz konusu Anlaşmaya ilişkin Notaların onaylanması Bakanlar Kurulu tarafından 9 Mart 2012 tarihinde karar verildi. 

Türkiye ile Avrupa Komisyonu Arasında Türkiye'ye İlişkin 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi' Bileşeni Altındaki Katılım Öncesi Yardım Aracından Sağlanan Topluluk Yardımına Yönelik Çok Yıllı 'İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi' Operasyonel Programı ile İlgili Finansman Anlaşmasını Değiştiren Anlaşma'da değişiklik yapılmasına ilişkin 9 ve 13 Aralık 2011 tarihlerinde mektup teatisi yoluyla imzalanan Anlaşmanın onaylanması, Dışişleri Bakanlığının 21 Aralık 2011 tarihli yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu tarafından 6 Şubat 2012 tarihinde kararlaştırıldı. 

'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Avrupa Komisyonu Arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) Kapsamında, Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı ile İlgili Finansman Anlaşması'nın onaylanmasına Bakanlar Kurulu tarafından 6 Şubat 2012 tarihinde karar verildi. 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.