BAŞAKŞEHİR 28.03.2012 11:14:00 701 0

“Destek Kart” ve “Geri dönüşüm”e Üniversite Desteği

Başakşehir Belediyesinin, örnek projelerinden olan “Destek Kart” ve Atıkların yeniden kazanımı, toplumunda bilinçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmalara Kemerburgaz Üniversitesinden destek geldi.

“Destek Kart” ve “Geri dönüşüm”e Üniversite Desteği
 Üniversite-belediye iş birliği ile birlikte yürütülen çalışmalarda öğrencilerinden oluşan 20 kişilik gönüllü belirli periyotlarla Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Sosyal İşler Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalarına katılıyor. Öğrenciler “Sosyal Sorumluluk Dersleri” kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde belediyenin, geri dönüşüme yönelik çalışmaları ile “Destek Kart’’ bünyesinde ailelere yapılan yardım çalışmalarını yerinde inceleme fırsatı buldu. Öğrenciler Geri dönüşümü öğreniyor vatandaşa öğretiyor Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce mahalle bazında yürütülen “Geri Dönüşüm Bilgilendirme” çalışmalarına katılan Üniversite öğrencileri, 10 Mart tarihinden itibaren, her hafta Cuma günleri düzenli olarak çalışmalara katılıyor. Boğazköy mahallesinde başlayan Bilgilendirme çalışmaları, Bahçeşehir, Göçmen ve Deprem Konutları, Çamlıca evleri-Yeditepe evleri-Başakşehir Konutları, Onurkent, Güvercintepe-Tekstilkent bölgelerinde de sürdürülecek. İlk olarak çalışmalara katılan öğrencilere Belediye görevlileri projenin işleyişiyle ilgili çalışmalar hakkında bilgi vererek konu hakkında bilgilendiriyor.

İkinci aşamada tanıtıcı yaka kartı, bilgilendirme broşürü ve mavi geri dönüşüm poşetlerinden oluşan ekipmanları verilen öğrenciler, profesyonel ekiplerle tek tek konutları ziyaret ederek geri dönüşüm poşetleri ve el broşürlerinin dağıtımına katkıda bulundu. “Geri Dönüşüm Bilgilendirme Projesi”nde apartman görevlilerine de konuyla ilgili bilgilendirme yapılarak gerekli ikazlar yapan öğrenciler katıldıkları bu uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirtti. Eğitimi tamamlanan öğrencilerin yerine yenisi gelecekMart sonunda incelemelerini bitirecek birinci gruptan sonra, Üniversitesinden gelen ikinci grup Nisan Ayı’nda da devam edecek “Geri Dönüşüm Bilgilendirme Çalışmaları”na katılacak. “Destek Kart”öğrencilere rol-model oluyorSosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen “Destek Kart projesi” çalışmalarına da katılan Kemerburgaz Üniversitesi Öğrencileri, Müdürlük yetkililerince Proje ile ilgili bilgilendirildikten sonra ekiplerle sahada gerçekleştirilen çalışmalara katıldı. Öğrenciler, “Destek Kart” ile ilgili bilgilendirildikten sonra sahada anket çalışmalarına destek vererek, bölgede yaşayan dar gelirli vatandaşlar ile yüz yüze iletişimde bulunuyor. Öğrenciler ayrıca elde edilen verilerin ofiste değerlendirilmesi ve elektronik ortamda kayıt altına alınması ile ilgili çalışmalara da katıldı.  


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.