Büyükçekmece Akademi Özel Okulları, öğretim yılı içinde yaptıkları pek çok etkinliğe bir yenisini katarak, “İLETİŞİM” sempozyum gerçekleştirdi.
Hem kendi okul çalışanlarına ve velilerine hem de Büyükçekmece ve çevre ilçelerin yönetici, öğretmen ve velilerine açık olan sempozyumun açılış konuşması, Sosyolog-Yazar Emre Kongar tarafından yapıldı. Aile içi iletişimde belirlenen ilkeler; kuşak çatışması; dinlemenin önemi; ceza ve ödül sisteminin nasıl olması gerektiği konusunda açıklamalar yapan Emre KONGAR, eğitimin amacının sınavlara değil, kişilik geliştirmeye dayalı olması gerektiğini vurguladı. Konferansın bitiminde dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Emre Kongar, verilen bir ara ile birlikte, kitaplarını da imzaladı.
İletişimde ‘hoşgörü’nün önemi
Bu konferansın ardından, yine iletişim konulu bir panel gerçekleşti. Panelin moderatörlüğü yapan Psikolog Derya Toraman, akademi ve okul kavramının oluşumunu belirten kısa konuşmasından sonra ilk konuşmacı olan Felsefeci Neslihan Behramoğlu, iletişimde ‘anlama’nın; Psikolog Nilhan Eser, ‘model olma’nın; Psikolog Cafer Çataloluk ise ‘ iletişimde ‘hoşgörü’nün önemine değindiler. Bütün panelistleri ilgi ile dinleyen veliler, panelin sonrasında sorularını da yönelttiler.
Okulda verilen olan öğle yemeğinin sonrasında, sempozyumun kapanış konuşması, Çizer-Tasarımcı ve Yazar Turgut Yüksel tarafından yapıldı. İletişim ve insan konulu bu konuşmanın ardından sempozyum sona erdi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.