Tarih: 04.04.2012 21:26

“Geri dönüşüm gelecektir”

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Belediyesi ve Doğa Emanetçileri Derneği işbirliği ile Büyükçekmece Akademi Özel Okulları konferans salonunda düzenlenen seminerde, atık maddelerin geri dönüşümle yeniden hayata geçirilmesinin önemi ve toplumun çeşitli kesimlerine ulaşması ile ilgili konulara değinildi.

 

Seminere ilçe dışında bulunmasından dolayı katılamayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün’ün selamlarını ileten Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, “Çevre bizim geçmişten emanet aldığımız ve geleceğe de aynı güzellikte bırakmamız gereken bir olaydır. Bizler doğamıza sahip çıkmalıyız. Başkanımızın çevre konusundaki hassasiyeti herkes tarafından çok iyi bilinmekte ve vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda doğa ve çevre ile ilgili elimizden gelen her tür çalışmayı yapıyoruz” dedi.

 

Çevre ve doğaya sahip çıkmanın önemini belirten Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ise; “Çevremizi doğayı temiz tutmak insan olmamızın bir özelliğidir. Çevre bilinci çocuklarımıza eğitim ile verilmelidir. Çevre konusunun önemini çocuklarımıza öğretmeliyiz. Hatta doğa ve çevre koruma dersimiz olmalı. Ancak bu şekilde gelecek nesillere güzel bir doğa bırakabiliriz.” şeklinde konuştu.

Doğa Emanetçileri Derneği Başkanı Utku Kızıltan’ın doğayı ve çevreyi korumanın önemini vurgulayan konuşması slâyt gösterileri eşliğinde oldu. Büyükçekmece Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisleri tarafından atık maddeler ve bunların doğaya verdikleri zararları anlatan bir slâyt gösterisi ile atık maddelerin geri dönüşümle birçok doğal kirlenmenin önünü kesileceği detaylı olarak anlatıldı.

Düzenlenen bilinçlendirme toplantısına Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı ve şube müdürleri, sivil toplum kuruluş üyeleri ve ilçe öğretmenleri katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —