Tarih: 04.04.2012 21:30

Şevket Yılmaz Aile Hekimliği İnşşatı Yakında Bitiyor

Facebook Twitter Linked-in

 En geç Mayıs ayında hizmete girmesi beklenen sağlık ocağının bir an önce hizmete girmesini dört gözle beklediklerini belirten Çakmaklı halkı, mahallelerinde en önemli  eksikliğin sağlık ocağı olduğunu söylediler.  Çakmaklı bölgesi  için büyük eksiklik olan sağlık ocağının yapımının başlatılmasından oldukça memnun kaldıklarını anlatan vatandaşlar; “ Herhangi bir rahatsızlığımızda veya acil durumda Büyükçekmece’ye veya beylikdüzüne gitmemiz gerekiyordu. Bu da bizi oldukça zorluyordu.  Bu çileyi ortadan kaldıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e ve hayırsever Yılmaz ailesine minnettarız ”dediler…

Sağlık konusunun belediyelerin yetki- görev alanında olmamasına rağmen yerel yönetimlerin bu konuda oldukça duyarlı olduğunu dile getiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Bir mahallede olmazsa olmazlardan biri de sağlık ocakları yeni uygulama ile aile hekimlikleridir. Acil durumlarda  uzaklarda şifa aranması yerine insanların kendi mahallelerinde  ilk müdahalelerini yaptırmaları en tabii haklarıdır. Bu yüzden Çakmaklı halkının eksikliğini hissettiği sağlık ocağını Hayırsever Yılmaz ailesi ile el ele vererek Şevket Yılmaz Aile Hekimliği binasını yaparak hizmete sunup, bu eksiği gideriyoruz. Amacımız halkımızın mağdur olmamasıdır” şeklinde konuştu. 

Çakmaklının meydanın da İlköğretim okulunun yanında Şevket Yılmaz Aile Hekimliğinin şimdiden tüm çakmaklı halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Akgün, yapılan aile hekimliğinin toplam 700 metrekarelik alanı kapsadığını da sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —