BAKIRKÖY 5.04.2012 15:06:00 714 0

Mutlu, Demokrasinin Olmazsa Olmazı 7 Kriterinde de Gerideyiz

Bakırköy Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği “Bakırköy Belediyesi ,Bakırköylüleri Yazarlarla Buluşturuyor” etkinliği kapsamında Gaz

 Mutlu, Demokrasinin Olmazsa Olmazı 7 Kriterinde de Gerideyiz
 Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in de izlediği etkinlikte Gazeteci-Yazar Mustafa Mutlu, “Demokrasinin Neresindeyiz?” başlıklı sunumu ve söyleşisinin ardından “Ricam Etsem Saçımı Okşar mısınız?” ve “Sonra Hayat Yeniden Başlar” kitaplarını imzaladı.

Mustafa Mutlu söyleşisinde Ahmet Taner Kışlalı’nın demokrasinin olmazsa olmazlarından yola çıkarak,” Ahmet Taner Kışlalı hocamız demokrasinin olmazsa olmazı 7 kriter belirlemiş. Bunlar sırasıyla oyların eşit ve özgür olması, siyasi partilere eşit koşullar, bağımsız yargı, laiklik, sivil toplum örgütleri( sendikalar ve üniversiteler),güçlü ekonomi,özgür medya. Oysa günümüzde bunların hiçbiri demokratik koşullarda değil. Oylar eşit değil. İstanbul’da bir milletvekilini 80 bin kişi seçerken düşük nüfuslu bir ilimizde 35 kişi milletvekili seçmektedir. Bu yüzden temsilde adaletsizlik yaşanıyor. Siyasi partiler eşit koşullarda yarışamıyor. Hazine yardımı için %7 baraj şartı yüzünden seçimlerde 4.5 milyon oyla %6.99 alan bir parti hazine yardımından yararlanamıyor. Oysa dünyada uygulandığı gibi her oya göre yardım miktarı belirlenmeli. Seçim barajı konduğu için %10’un altında alan bir parti mecliste temsil edilemiyor.

Bu artık diktatörlükle yönetilen ülkelerde bile uygulanmıyor. Bağımsız yargı diyoruz ama maalesef yargı siyasi iktidardan etkileniyor. Eski Kara Kuvvetleri Komutanın bir sözü üzerine 300 muvazzaf subay şu anda içeride. Ama işin kötü tarafı eski komutanı mahkemeye dinlemeye bile çağırmıyorlar. Benim gazetemde Çağdaş Ulus adlı 22 yaşındaki bir arkadaşım haber için Almanya’da yaşayan bir PKK’lı ile telefon görüşmesi yaptı diye KCK’dan içeri alındı ve 3 aydır cezaevinde. Demokrasinin oturabilmesi için gerekli sivil toplum örgütlerinin aslan gibi olması gerekir. 1980 öncesi 4.5 milyon çalışanın 3.5 milyonu sendikalı iken bugün 9.8 milyon çalışandan sadece 420 bini sendikalı. Yani Türkiye’de artık örgütlenmeye izin verilmiyor.

Eskiden üniversitelerde makine değil insan yetiştiriliyordu. Bir haksızlık olduğu zaman hocalar öğrencilerin önünde yürüyordu. Oysa günümüzde o hocaların yetiştirdiği hocalar onlara ihanet ederek kendi menfaatlerini ön planda tutuyorlar. Sırf kadrolarını korumak için bu ülkenin değerlerine ihanet ediyorlar. Cebimizdeki 100 liranın 45 lirasının aslında başkasının parası olduğu bir ülkede güçlü ekonomiden de söz edemezsiniz. 10 yıldır 500 kişinin üzerinde çalışan yeni sanayi tesisi açıldı mı hiç. Özgür medya diyoruz ama bugün 3 tane aslan gibi gazetecinin işine son verildi. Rahmi Turan, Özdemir İnce ve Seçkin Türesay’ın işlerine son verildi. Türkiye’de ortalama 4.6 milyon gazete tirajının %67’si safkan yandaş medyanın elinde. 52 milyon seçmenin 26 milyonu haberlerden bir haber. Bu 26 milyonun %40’ı da üniversite mezunu. İşte bunlar benim tuzum kuru olsun diyenler. Basın camiasında sendika sadece Anadolu Ajansında kaldı. Bu ülkede 78 tane iletişim fakültesi var ve her yıl binlerce yeni mezun iş bekliyor. Bu yüzden de mevcut çalışanlar işini kaybetmemek için örgütlenmenin peşine düşemiyor.”dedi.

Mustafa Mutlu demokrasi için umudu olduğunu da sözlerine ekleyerek,” Zulum altında olanların geleceğe dair umutları olur. Bu yüzden ben de demokrasinin yerleşeceğine olan umudum var.”şeklinde konuştu. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti belirterek,”Etkinliğime bundan sonra da devam edeceğiz. Yurttaşlarımızın katılımının yüksek olması beni sevindirdi. Mustafa Mutlu’ya çok teşekkür ediyorum. “ dedi.


12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.