Tarih: 01.01.0001 00:00 468

Babayiğit'ten Şok Açıklama!

STK’lar Sordular: Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın “İnşaatı Durdurun” Emrine Rağmen YAT LİMANI Çalışmaları Nasıl Devam Edebiliyor?

Babayiğit
 STK’lar Sordular: Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın “İnşaatı Durdurun” Emrine Rağmen YAT LİMANI Çalışmaları Nasıl Devam Edebiliyor?

BABAYİĞİT CEVAPLADI: Hiç merak etmeyin. Mevzuata aykırı ne yapılmışsa yıkılacak.

Dün (03.Nisan.2003) çoğunluğu çeşitli derneklerin başkanlarından ve muhtarlarımızdan oluşan Yerel Katılım Destekleme Derneği üyeleri başkan Köksal Çebi ile AK Parti yeni ilçe yönetimine “Hayırlı olsun” ziyaretinde bulundu.

Köksal Çebi yapılan ziyaretle ilgili olarak basına bir açıklama göndererek görüşmede değinilen konu başlıkları ile önemli noktaları özetledi:

Yaş ortalaması bir hayli yüksek Sivil Toplum Kuruluşları ile yaş ortalaması bir hayli genç AK Parti ilçe yönetimi arasında “Yaşlılar yapabilseydi, Gençler bilebilseydi” atasözünün dikkat çektiği ideal birlikteliği sağlayan çok faydalı bir görüşme yaptık.

STK’lar toplumun temsilcisidirler ve hangi siyasi partiyi ziyaret ederlerse o siyasi partinin üyesiymiş gibi önerilerini ve eleştirilerini yaparlar.

Yeni ilçe yönetimine bu görüşümüzü aktardığımızda ilçe başkanımızın hukukçu kimliği ile sözü bir adım daha ileri taşıyarak; “Çağımızın açıklık ve hesap verebilirlik olduğunu” ilave etmesi ve “Kamu görevi yapan her kişi ve kurumun, başta yerel yönetimler ve siyasi partiler olmak üzere buna alışmaları gerektiğini” ifade etmesi bizim açımızdan ufuk açıcı olmuştur.

Bir kısım derneklerimizin ve kişisel çabaların sonunda YAT LİMANI İNŞAATINI DURDURMA kararı alındı. Buna rağmen inşaat hız kesmeden devam ediyor. Sözünüz BÜYÜKÇEKMECE’de geçmiyor mu?

Bu sitemimiz üzerine ilçe başkanı Av.Celal Babayiğit net konuştu. “Bazı yasal süreler var. Bunlara uymak zorundayız. Yasalara rıza göstermeyenler sonucuna katlanacaklardır. Mevzuata aykırı yapılan her şey yıkılacaktır. Bundan emin olabilirsiniz. Adının bu olayda kullanılmasından son derece rahatsız olan İl başkanımız sayın Aziz Babuşçu’nun bu konuda bize kesin talimatı vardır, siz sivil toplum kuruluşları da olayın takipçisi olursanız; hukuk ve kanun tanımayanların yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır.”

Yeni oluşan Meclis aritmetiği sanki; “AK Partinin suyu ile CHP’nin değirmeninin çalıştırıldığı” izlenimini veriyor:

Sivil toplum kuruluşları olarak, yurttaşlarımızın siyasete, siyasetçilere, devlete, onun kurum ve kuruluşlarına ve kamu görevi yapanlara güven duymalarını sağlamak aksi davranışları men etmenin görevlerimiz arasında olduğunu düşünüyoruz. Bu bakımdan meclisin son oturumunda alınan kararlara AK Parti’den ihraç edilen meclis üyelerinin katkısı’nı sorduğumuzda, sayın Babayiğit; “Yeni tablo neyi gerektiriyorsa o da yapılır. Siz de sivil toplum kuruluşları olarak Meclis çalışmalarının takipçisi olabilirsiniz” diye cevaplamıştır.

Ben de bu yeni durumu dernek olarak üyelerimizle tartışıp saygın bir belediye meclisi için üzerimize düşen görevi yapacağımızı ifade ediyorum.

Siyasette de REKABET:

Önümüzdeki günlerde ilçemizdeki diğer siyasi partilere ziyaretlerimiz sürecektir. Çağımızın olgusu olan “Rekabet”in siyasal alanda da yaşanması, bu rekabetten daha kaliteli hizmet üretilebilmesi için bunun gerekli olduğuna inanıyoruz.

Ziyarete katılanlar: Huriser Ece Soysev, Alkış Barış, Seher İlhan Yıldız, Dilek Akdemir, Armağan Can, Kemal Karaca, Ercan Çiftçi, Mustafa Erdoğan.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.