Tarih: 01.01.0001 00:00 626

Esenyurt'a Medya Ormanı

Esenyurt Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik parkında düzenlenen ağaç dikimi programında Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu gazeteciler ile ilk ağaçların dikimini gerçekleştirdi.

Esenyurt
 Esenyurt İstiklal Mahallesi 19 Mayıs Gençlik Parkındaki ağaç dikimi programına çok sayıda yerel ve ulusal gazeteci katıldı. Esenyurt Belediyesi Tanıtım ve Medya’dan sorumlu Başkan Danışmanı Metin Karakoç’un organize ettiği programda gazeteciler ağaç dikimine ilgi gösterdi.

Milyonlarca dönüm yeşil alan

Esenyurt Belediyesi bugüne kadar aktif ve pasif olarak toplam 2517 dönüm yeşil alanı bölgeye kazandırdı. 40 dönüm arazi üzerine kurulan 19 Mayıs Gençlik parkında 1500 ağaç dikimi yapıldı. Gazetecilerin katıldığı programda ağaçlara can suyu verilerek Esenyurt Medya Ormanı hayat buldu.

Ağaç dikimini Başkan Kadıoğlu ile gerçekleştiren basın mensupları ağaçlara toprak atarak kendi ormanlarına can suyu vermenin mutluluğunu yaşadılar. Gazetecilerle birlikte sohbet eden Başkan Kadıoğlu ağaç dikimi sonrasında basın mensuplarına hazırlanan mangal ikramında bulunuldu.

Parkın özellikleri

19 Mayıs Gençlik Parkı, toplam 40 dönüm arazi üzerinde planlanarak içinde; 2 adet Kafeterya, 2 adet Süs havuzu, 170 araçlık 2adet otopark, 70 adet barbekü ve piknik masası, 8 adet küçük spor sahası, 2 adet fitness alanı, 2 adet çocuk oyun alanı bulunmaktadır.

15 bin metre kare yeşil alan planlanan parkta dikilecek ağaçlar, Çınar, At Kestanesi, Gürgen, Kayın, Fındık, Salkım, Ihlamur, Söğüt, Çam, Sedir, Huş, Meşe, Akçaağaç, Dut, Çitlenbik, Karayemiş, Manolya, Kartopu, Mazı, Ladin ve Dışbulak bunlardan bazılarıdır.

Kadıoğlu Gazetecilere yeni şehir ormanını gezdirdi

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 8 yıl’da ilçeye kazandırdığı şehir ormanları ve sosyal donatı alanları hakkında gazetecilere bilgi vererek ağaç dikimi programı ardından yapımı devam eden 84 dönümlük ‘Abdullah Gül Parkı’ yeni şehir ormanını gezdirdi. Aynı otobüste gazetecilerle birlikte bölgeyi gezen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yapılan hizmetleri anlattı. Gazetecilere yapımı devam eden parkın teknik özellikleri hakkında proje resimleri ile bilgi veren Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ‘ Bu bölgemiz Atatürk Mahallesi için diğer mahallelerimizde planlayıp hizmete sunduğumuz parklar gibi şehir parkı ve sosyal, kültürel bir alan olarak vatandaşımızın hizmetine sunacağız.’ Dedi.

Bölgede gazetecilerle gezen Belediye Başkanı Kadıoğlu vatandaşlarla da sohbet etti.  


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.