BAĞCILAR 6.04.2012 16:44:00 407 0

İş Arayan Nasıl Bir İş Arıyor?

Bağcılar’da bin 532 vatandaş ve 500 işverenle yüz yüze görüşülerek bir araştırma yapıldı. Araştırma ile vatandaşların nasıl bir iş; işverenin ise nasıl bir eleman aradığı tespit edilmeye çalışıldı. Araştırmanın en dikkat

İş Arayan Nasıl Bir İş Arıyor?
 Bağcılar Kaymakamlığı, Bağcılar Belediyesi ve Bağcılar Halk Eğitim Merkezi, iş arayanları ve işverenleri ortak noktada buluşturmaya yönelik “Mesleğimi Seçiyorum” isimli bir proje hazırladı. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından fon desteği sağlanan proje ile iş arayanların profili ile işverenlerin hangi vasıflara sahip eleman aradıkları belirlendi. Toplam 78 bin 875 TL bütçeli projenin 74 bin 931, 25’lik kısmı İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından, 3 bin 943,75 TL’lik kısmı da Bağcılar Belediyesi tarafından karşılandı.

GENAR Araştırma Şirketi tarafından yapılan saha araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Bağcılar’ın 22 mahallesinde, hem yerel halka hem de işverenlere yönelik yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programla açıklandı. Araştırma kapsamında meslek eğitimi almak isteyen 16-60 yaş aralığında bin 532 kişi ile 20’nin üzerinde kişi istihdam eden 500 işverene anket uygulandı.

Programa, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, İŞKUR İstanbul İL Müdürü Muammer Coşkun, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kuş ve çok sayıda davetli katıldı.

“İnsana kazandırılan her beceri, toplumun da gelişmesine katkı sağlayan önemli unsurlardan biridir” diyen Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, “Mesleğimi Seçiyorum Projesi, gerek kaymakamlığın, gerek belediyenin gerekse yetişkin eğitimi ile ilintili tüm kurumların eğitim hizmetlerinde seçme hakkını insanlara tanıdığı özel bir projedir” dedi.

İŞKUR İstanbul İl Müdürü Muhammer Coşkun, projenin çok isabetli olduğunu ifade etti. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise yaptığı konuşmada, kaynakların daha verimli kullanılması için hem iş arayan hem de işveren için taleplerin doğru tespit edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. “Bundan sonra meslek edindirme kurslarını bu araştırmanın sonuçlarını esas alarak açacağız” diyen Çağırıcı, projeye fon desteği sağlayan İstanbul Kalkınma Ajansı’na da teşekkür etti.

İŞ GARANTİLİ KURSLAR TERCİH EDİLİYOR

Araştırmanın özellikle iş arayan vatandaşlarla ilgili bölümü ilginç veriler içeriyor. Araştırmada, “Bir meslek kursu ne gibi özellikler taşıdığı takdirde katılmak istersiniz?“ sorusuna ankete katılan vatandaşların yüzde 41.3’ü “İş garantisi verirse” cevabını verdiği görülüyor. Aynı soruya, “İlgi alanıma uygun olursa” diyenlerin oranı ise yüzde 20.3.

Araştırma sonuçlarına göre en fazla ilgiyi bilgisayar kursunun gördüğü dikkat çekiyor. “En son eğitimini aldığınız kursun adı?” sorusuna ankete katılanların yüzde 31.9’unun “bilgisayar kursu” cevabı verdiği görülüyor. İkinci sırada ise yüzde 12.1 ile “kuaför ve güzellik kursu” geliyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DA CV HAZIRLAMAYI BİLMİYORLAR

Yapılan araştırmanın ortaya çıkardığı en dikkat çeken sonuçlardan birinin ise “CV (Özgeçmiş formu) hazırlamayı biliyor musunuz?” sorusuna ankete katılanların yüzde 52.3’ünün “Hayır” cevabını vermesi oldu. Bu sonuçtan daha dikkat çeken bir başka detay ise üniversite mezunu olduğunu ifade edenlerin de yüzde 27.7’sinin CV hazırlamayı bilmediğini ifade etmesi oldu.

Dikkat çeken bir diğer veri ise “Çalışmanız durumunda aylık en az ne kadar maaş beklentiniz olur?” sorusuna, yüzde 62.6’lık bir bölümü “1000-1500 TL arası” şeklinde cevap verdi. Dikkat çeken bir diğer veri ise aynı soruya, ankete katılanların yüzde 23.5’lik bir oranla, “asgari ücret” seçeneğini seçmesi oldu.

ÜCRET TEMEL PROBLEM…

Araştırma sonuçlarına göre işçi ve işveren arasında en temel sorunların başında “ücret politikası”nın geldiği görülüyor. İşverenlerin yüzde 34’ü “çalışanlarla karşılaşılan en önemli zorluk”un “ücret” olduğunu ifade ediyor. Yine ankete katılan işverenlerin yüzde 51.4’ü de işten ayrılmaların en önemli sebebi olarak düşük ücreti gösteriyor.

İLK VE ORTA ÖĞRETİM MEZUNLARI ARANIYOR

Ankete katılan işverenlerden yüzde 31.7’si yeni istihdamda bulunmak istediğini ifade ediyor. Araştırmada dikkat çeken bir diğer veri ise tercih edilen eğitim durumu… Ankete katılan işverenler istihdam için yüzde 42.2 oranında ilköğretim, yüzde 42 oranında da orta öğretim mezunu tercih ettiğini ifade ediyor. 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.