Tarih: 01.01.0001 00:00 1262

Çılgın TürklerdenTahrir Meydanı

Geçtiğimiz sene Mısır Tahrir Meydanının yenidendüzenlenmesi için uluslararası yarışması düzenlendi. Yarışma, meydanın şubatdevrimden sonra yeniden yapılandırılmasını amaçlıyor.

Çılgın TürklerdenTahrir Meydanı

Geçtiğimiz sene Mısır Tahrir Meydanının yenidendüzenlenmesi için uluslararası yarışması düzenlendi. Yarışma, meydanın şubatdevrimden sonra yeniden yapılandırılmasını amaçlıyor. Erdem Mimarlar'ınkurucuları SunayErdem ve Günay Erdem'in Mısır Tahrir Meydanı için geliştirdikleri proje finalekaldı. Geçen aylarda Vancouver için açılan Uluslararası Kentsel tasarımyarışmasını kazanan ünlü türk mimar kardeşlerin Mısır’a da geliştirdikleriproje beğenildi.

Sunay Erdem tasarladıkları projeyi şöyle özetliyor:“Tahrİr Meydanında toplanan kalabalık bizi çok etkilemişti. İnsanların yüzlerisanki hep birlikte ışığa, özgürlüğe doğru özlemle bakıyordu. Aynen ayçiçeği vemısır tarlalarındaki çiçeklerin yüzünü göneşe ve ışığa çevirdiği gibi. Yarışmaaçıldığını da duyunca bu fikrimizi projenin ana fikri olarak benimsedik.Meydan, devrimin gerçekleştiği aylarda açan ayçiçeği tarlasına dönüşecek.Güneşi ve ışığı takip eden ayçiçekler, devrim günü ışığı ve özgürlüğü takipeden insanları anımsatacak.”

Günay Erdem, projenin ikinci aşamasında karmaşık birmeydan çözümü istendiğini, meydanın altından geçen metro hatları, meydan üstütrafik ve yaya sirkülasyonu için de önemli fikirleri olduğunu belirtti.

Sayısız uluslararası başarı elde eden Erdem Mimarlarbugünlerde ABD ve Kanada'da katıldıkları yarışmalardan da haber bekliyorlar.

Tahrir Meydanı projesi ekibi: Erdem Mimarlar,Sunay Erdem, Günay Erdem, Yardımcı mimarlar: Serhat Ulubay, Ada Erdem;Danışmanlar: Aslı Tulay Erdem, Kaan Tuna


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.