Tarih: 12.04.2012 16:22

Hasköy Kültür Evinden Coşkulu Bir Gece

Facebook Twitter Linked-in

 Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Yılmaz’ın sunuculuğunu yaptığı geceye, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Ardahan Kültür evi yöneticileri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Hasköy’lü katıldı.

Çok sayıda ünlü sanatçının sahne aldığı gecede, Ardahan Hoçvan yöresi halk oyunları ekibinin gösterileri ile Hasköylüler gönüllerince eğlendi.

Avşar “ Hasköy için hizmet ediyoruz”

Gecede açılış konuşması yapan Hasköy Kültür Evi başkanı Halit Avşar, katılım gösteren tüm konuklarına teşekkür ederek, uzun yıllar Hasköy derneğine hizmet etmenin mutluluk verici olduğunu söyledi. Avşar, “ Ben ve yönetici arkadaşlarımın birçoğu iki dönemdir bu derneğin yönetimindeyiz. Derneğimize üç kat daha ilave ederek, dev bir dernek merkezi haline getirdik. Çok amaçlı eğitim verebilecek derslikler yanı sıra bölgeye hizmet verecek kapasitede bir mutfak oluşturduk. Bunun yanında şimdi burada saymakla bitiremeyeceğim çok sayıda etkinliğe imza attık” dedi.

Daha sonra, Osman Avşar, Kemal Avcı, Tarık Yılmaz’a verdiği emeklerden dolayı birer plaket takdim edildi.

Süleymanoğlu “ Eğlenceli olması gerekiyor”

Hasköy Derneği için büyük çaba gösteren Tarık Yılmaz plaketini Esenyurt Belediye Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu’nun elinden aldı. Başkan Vekili Süleymanoğlu böyle dayanışma ve kaynaşma gecelerinde yöresel türküler ve davul zurna eşliğinde katılım gösteren insanların keyifli saatler geçirmesi gerektiğine vurgu yaparak, düzenlenen gecenin hayırlı olmasını diledi.

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Gürbüz Süleymanoğlu Hasköy gecesinde yürüme engelli yazar Derya Avşar ile sohbet ederek, Avşar’ın yazdığı son kitabını kendi elinden aldı.

Gecede protokol konuşmaları ve Hasköy Derneği yönetiminin tanıtımı ardından, türküler eşliğinde halaylar çekildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —