Tarih: 12.04.2012 17:16

'Bu araç artık benim elim ayağım olacak'

Facebook Twitter Linked-in

 Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, engelli ailelere yaptığı ziyaretler kapsamında Örencik köyünde yaşayan engelli vatandaş Osman Kılıç’a verdiği akülü tekerlekli sandalye sözünü yerine getirdi. Kaymakam Taşdan bunun üzerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tarık Çalışkan’a talimat vermiş, Osman Kılıç’ın ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyenin alınması için ilk adımı atmıştı. Bunun üzerine Vakıf tarafından gerekli işlemler başlatılarak akülü tekerlekli sandalye satın alındı. Vakıf müdürü Tarık Çalışkan da Örencik köyüne giderek Osman Kılıç’ın ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyesini teslim etti.

Kaymakam Taşdan’ın sözü sonrası akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan Osman Kılıç’ın mutluluğu ifade ederken duygularını şöyle sözlerle dile getirdi:

Artık güzel havalarda kimsenin desteği olmadan, hiç değilse köy içinde rahatça hareket edebileceğim. Bu araç artık benim elim ayağım olacak. Allah devletimize zeval vermesin. Kaymakam bey sağ olsun, evimize kadar geldi, derdimizi dinledi, müdür bey vasıtası ile selamını aldık. Ama ben teşekkürü bizzat kendisine etmek için bir gün yine bekliyorum.”

Engelli aileleri ziyaret ediyor, destek veriyor

Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, engelli ailelere süpriz ziyaretler gerçekleştirerek hem destek veriyor hem de devletin engellilerin yanında olduğunu hissettiriyor.

Bu ziyaretler kapsamında Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, geçtiğimiz aylarda Örencik Köyü’nde yaşayan, 2000 yılında Burger hastalığına yakalanan ve bu sebeple el ve ayakları kısmen kesilen evli ve iki çocuk babası Osman Kılıç’ı ziyaret etmişti. Ziyaret esnasında durumu hakkında bilgi veren Kılıç, malulen emekli olduğunu, kendisine eşinin baktığını, geçimini de evde bakım ücreti ile sağladığını, raporla yüzde 94 özürlü olduğunu belirtmişti.

Kaymakam Nevzat Taşdan’ın ziyareti sonrasında çok mutlu olan Kılıç, şimdiye kadar geçirdiği 6 ameliyata rağmen hayattan hiçbir zaman kopmadığını ifade etmişti. Ziyaret esnasında Kaymakam Taşdan’ın “Bir isteğin var mı?” sorusu üzerine akülü tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyduğunu ancak maddi imkânlarının buna yeterli olmadığını dile getirmişti. Bunun üzerine de Kaymakam Taşdan, bu konuda kendisine güvence vererek yakında zamanda bu isteğini yerine getireceğinin sözünü vermişti.                                                                                          




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —