Tarih: 01.01.0001 00:00 669

“Vatandaş odaklı sosyal belediyecilik”

Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, yaşlıların ayağına kuaför hizmeti götürüyor. İkinci Bahar Kıraathanesi’nde her ayın ilk Perşembe günü yaşlılara özel kuaför hizmeti sunuluyor.

“Vatandaş odaklı sosyal belediyecilik”
 Dışarıya çıkamayacak durumda olan zihinsel ve ortopedik engellilere evde kuaförlük hizmeti veren Esenler Belediyesi, şimdi de yaşlıların ayağına kuaförü götürüyor. İlçede 60 yaş ve üzerindeki yaşlıların akranlarıyla beraber hoşça vakit geçirdikleri İkinci Bahar Kıraathanesi’nde her ayın ilk Perşembe günü kuaför hizmeti veren Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü, yaşlıların saç kesimi, sakal traşı ve saç bakımlarını hiçbir ücret almadan yapıyor. Yaşlılara moral vermek, onların motivasyonunu yükselterek yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla başlayan hizmet kapsamında; Esenler’de yaşayan yaşlılar, İkinci Bahar Kıraathanesi’nde her ay kişisel bakımlarını yaptırabiliyor.

Ayağımıza kuaför geldi

“Vatandaş odaklı sosyal belediyecilik” anlayışı doğrultusunda hayata geçen ücretsiz kuaför hizmeti, yaşlıları hem bedensel hem de psikolojik olarak mutlu ediyor. Ücretsiz kuaför hizmetinden yararlanan 62 yaşındaki Rasim Kartal, yeni hizmetten çok memnun olduğunu söylüyor. Yaşlı olduğu için dışarı çıkmakta zorlandığını ve kuaför ihtiyacını karşılamakta büyük sıkıntılar yaşadığını dile getiren Kartal, “Esenler Belediyesi sağ olsun. Ayağımıza kadar kuaförü getirdi. Benim gibi yaşlılar için çok güzel bir hizmet” diye konuşuyor.

Hizmetten memnun olduğunu dile getiren 71 yaşındaki Ömer Asker de, “Bu çok güzel bir proje. Allah razı olsun. Uzun bir zamandır kuaföre gidememiştim. Erkek kuaförleri çok pahalı. Ne mutlu bana şimdi hiç para vermeden saçımı kestirip sakal traşımı yaptırıyorum” diyerek memnuniyetini dile getiriyor. Asker, projenin diğer ilçe belediyeleri tarafından da örnek alınması gerektiğini vurguluyor.

Bizler, Onların evlatlarıyız

Esenler’de yaşayan tüm yaşlılara her ay kuaför hizmeti sunacaklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da yaşlıları sosyal hayata kazandırmak amacıyla ne gerekiyorsa yapacaklarını belirterek, “Onların mutluluğu, bizim de mutluluğumuz. Bizler de onların birer evlatlarıyız. Bir evladın anne ve babasına karşı nasıl görev ve sorumlulukları varsa bizlerin de eli öpülesi yaşlılarımıza öyle bir sorumluluğumuz var. Biz onların her zaman yanındayız. Yeter ki onlar bizden dualarını eksik etmesinler” dedi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.