Tarih: 01.01.0001 00:00 458

Herkesin @facebook.com'u Olacak!

Facebook, kullanıcılarından tepki çekecek bir karar daha aldı. İsteğe bağlı mail adresi, zorunlu olacak.

Herkesin @facebook.com
  Facebook, kullanıcıları için başlangıçta isteğe bağlı olarak sunduğu bir  hizmeti  daha zorunlu hale getiriyor

Facebook, kullanıcılarına 2010 yılından beri isteğe bağlı olarak e-posta  hizmeti  sunuyordu. Ancak son aldığı kararla bu  hizmeti  zorunlu hale getirdi. Bundan böyle her Facebook kullanıcısının, kullanıcı ismiyle başlayan ve @ facebook .com şeklinde devam eden birer elektronik posta adresi olacak. 

Uygulama  aktif hale geldiğinde kullanıcılara bu durum, bir e-postayla bildirilecek. Kullanıcılara kullanıcı ismini ve böylelikle kullanacağı e-mail adresini değiştirme imkanı da sunulacak. 

Bazı bilişim  uzmanları , bu adımı, 'Facebook'un, internet  ve  kişisel  veriler üzerinde daha fazla hakimiyet  sağlama  çabası' olarak değerlendiriyor.

Facebook  daha önce de başta isteğe bağlı sunduğu ' zaman  tüneli' (timeline) seçeneğini kış aylarından itibaren kademeli olarak zorunlu hale getirmişti. 

INSTAGRAM'DA Facebook  FOTOĞRAFI  

Facebook'un bu son dayatmasına kullanıcıların nasıl tepki vereceği merak  konusu . Zira Facebook'un büyük ilgi gören  fotoğraf  paylaşım  uygulaması  Instagram'ı satın alacağı  haberi basında yer aldığından bu yana birçok kullanıcı, Twitter ve bloglar üzerinden Instagram'daki  fotoğraflarını  silmeye başladığını duyurdu. 

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg her ne kadar kendi Facebook sayfasından Facebook ve Instagram'ın birbirinden ayrı tutulacağını duyurmuş olsa da bu açıklama pek ciddiye alınmış görünmüyor. 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.