Tarih: 21.04.2012 13:46

Erol , Sizlerin sözcüsü olacağız

Facebook Twitter Linked-in

 Yaz ayının gelmesi ile canlanan ziraatçilik için devletin verdiği desteği ve yapılan uygulamaları çiftçilerle paylaşan Recep Erol yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı

Görevimiz yetkili kurumlara sorunları aktarmaktır

“Naylon altına ekim yapan çiftçilerimizin amacı karpuzu bölgede biraz daha erken üretip erken pazarlayarak daha fazla gelir elde edebilmek ve emeklerinin karşılığını alabilmektir. Burada olma sebebimiz varsa onların sıkıntılarını dinlemek, yardımcı olabileceğimiz hususlarda bizzat olamasak ta genel merkezimize ve tarım bakanlığımıza konuları aktarmaktır”

Çiftçinin sorunlarına ilgilenilmeli

“Yeni çıkan hal yasası ile malını üretip kendisi pazarlayan çiftçilerimiz bir takım sorunlar yaşayacaktır. Bunlarında önüne geçip çözüm üretmeye ve çiftçimizin mağduriyetini ortadan kaldırmak Ziraat Odamızın ve bizlerin asli görevidir. Sadece hasat zamanı çiftçinin yanında olmak değil. Ürünün yetiştiği her evrede, tarlanın sürümünden, ekiminden, hasadına ve pazarlamasına kadar çiftçimizin yanındayız. Benim her zaman söylediğim gibi tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Sadece hasat zamanı gidip birkaç dakika orada olmakla çiftçinin sorunlarını çözemezsiniz”

39 İlçe arasında SGK sadece Büyükçekmece’de yok

“Bölge çiftçimizin ecrimisillerle ilgili defterdarlıkta yaşadığı bir takım sorunlar. Mallarını Bayrampaşa haline götürürken yaşadığı birtakım sıkıntılar, semt pazarlarında köylü pazarı mantığı ile oluşturulacak alanlar başlıca sorunlarımız olarak gözükmektedir. Aynı şekilde 39 ilçe arasında sadece Büyükçekmece’de SGK kurumunun olmaması ve BAĞKUR hizmetinden yararlanmak için çiftçimizin Küçükçekmece’ye gitmek zorunla olması ayrı bir sıkıntı oluşturmaktadır”.

Başkanımız Büyükçekmece’nin özellikle üzerinde durmaktadır

“Bunların tamamı gündemimizde olup ecrimisillerle ilgili İstanbul Defterdarı ile görüşmelerimiz devem etmektedir. Bununla beraber hal ile ilgili hal komisyonunda çalışmalarımız sürmektedir. Özellikle SGK ile ilgili Sayın Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar, Büyükçekmece üzerinde özellikle durmaktadır ve burada iki adet belirlenen yerden uygun olanı üzerinde çiftçimizin ve esnafımızın hizmetine sunulacak SGK’nın açılması için çalışmalarımız devam etmektedir. Burada Genel başkanımız Şemsi Bayraktar’ın katkılarına tüm Büyükçekmeceli çiftçiler olarak teşekkür ediyoruz “.

Yerel Yönetim fırsat doğurmalı

“Köylü pazarı ile ilgili ise Belediye başkanımızdan ve Sn. Kaymakamımızdan çiftçimizin daha rahat ortamlarda satış yapabileceği, Celaliye, Kamiloba ve Kumburgaz’ı içeriye alan bir nokta, Güzelce Mimarsinan, Büyükçekmece merkezi içine alan ikinci noktada ve Tepecik Muratbey, Türkoba’yı içine alan en az üç noktada satış yapabileceğimiz alanların oluşturulması çiftçimiz adına talebimizdir. Yetkililer daha çok noktada üreticimize uygun alanlar sağlarlarsa bizlerde çiftçimiz adına kendilerine şükranlarımızı sunarız. Elimizdeki imkanlar doğrultusunda bugün olduğu gibi bundan sonrada çiftçimizin yanına olmaya devam edeceğiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —