Tarih: 21.04.2012 14:30

İmar Planları Halk Toplantısında Anlatıldı

Facebook Twitter Linked-in

 İmarları kapalı olan ve imar planları olmayan köy ve mahallelerin sorunları birer birer çözüme kavuşurken, Belediye Başkanı Cem Kara da planları ve gelişmeleri vatandaşlara birinci ağızdan aktarmak için halk toplantıları düzenliyor.

Subaşı köy kahvehanesinde düzenlenen halk toplantısında, yeni bir şehirleşme yapısının ve yasalarının olduğunu belirten Başkan Cem Kara, “eski yapıdan, yeni bir yapıya geçiyoruz. İmar planı yapmak çok kolay bir iş değil. Çünkü Çatalca’ya baktığımızda mutlak tarım alanları ve İSKİ koruma havzasında olmamız, imar planı yapmamızı zorlaştırıyor. Çatalca 1043 km² ile İstanbul’un beşte birini oluşturmaktadır. Bu büyük coğrafyanın da yüzde 90’ı su havzası içerisinde, yüzde 39’u tarım alanı ve yüzde 37’si de orman alanında kalmaktadır” dedi.

Planlama sürecini de aktaran Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca’da tarım alanlarının korunması gerektiğini, çünkü 100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planında Çatalca’ya biçilen rolün mutlak tarım ve günübirlik turizm olduğunu hatırlatarak, 5.000 ölçekli planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığını ve bunlara uygun olarak da 1.000 ölçekli planları Çatalca Belediyesi’nin hazırladığını belirtti. Subaşı imar planlarının da aşamalarını aktaran Başkan Cem Kara, “28 Kasım 2008 tarihinde Subaşı 5000 ölçekli planı yapıldı. 5 Mart 2009 tarihinde onaylanan plan, 22 Nisan 2009 ve 22 Mayıs 2009 tarihleri arasında askıya çıkan imar planına bir çok nedenden ötürü 400 adet itiraz edilmiştir. 22 Mayıs 2009 tarihinde köy adına daha fazla hak elde etmek için, belediye olarak biz de plana itiraz ettik. 5000 ölçekli planın onaylanmasının ardından sıra Çatalca Belediyesi’ne geldi. Biz belediye olarak 5000 ölçekli plana uygun olarak 1/1000 ölçekli Subaşı Köyü 1. Etap Uygulama İmar Planını hazırladık. 6 Haziran 2011 tarihinde Çatalca Belediyesi Meclisinde onaylanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisine gönderilen Subaşı köyü imar planı 24 Kasım 2011 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisinden geçti” dedi.

İtiraz etmek isteyen vatandaşlara da Çatalca Belediyesi olarak yardımın her zaman olduğu gibi yapılacağını belirten Başkan Cem Kara, “köydeki vatandaşlarımızın zahmet çekmemesi için bir personelimizi burada, muhtarlıkta görevlendireceğiz. Personel arkadaşımız burada sizler adına itiraz dilekçelerinizi dolduracaktır” dedi. Yapılacak itirazların Çatalca Belediyesi İmar Komisyonunda yerinde ve tek tek değerlendirileceğini belirten Başkan Cem Kara, imar komisyonunun çalışmalarının ardından itirazların bir de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderileceğini sözlerine ekledi.

1/1000 ölçekli Subaşı Köyü 1. Etap Uygulama İmar Planının slayt eşliğinde vatandaşlara gösterildiği toplantıda, Başkan Cem Kara tarımsal ve hayvancılık yapmak için yapılan itirazlar ve öneriler sonrasında yeni haklar elde edildiğini de sözlerine ekleyerek, vatandaşlara bilgi verdi.

Yapılan sunumun ardından Subaşı halkı tarafından gelen sorular da Belediye Başkanı Cem Kara tarafından cevaplandı ve açıklamaları yapıldı. Toplantının sona ermesiyle beraber de Başkan Cem Kara vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etme fırsatı buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —