Tarih: 01.01.0001 00:00 724

“Dini ve milli değerlere sahip nesiller yetiştirmeliyiz”

Bağcılar Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kadınlarla bir araya gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, “Genç kadınlarımızın, annelerimizin misyonu evlatlarını kendi dini ve milli değerlerine sahip, milli kimliğimize sahip

 “Dini ve milli değerlere sahip nesiller yetiştirmeliyiz”
 Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde Bağcılarlı kadınlarla bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Paşayeva, “Burada aranızda olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Kadınlarımızın üzerine büyük bir misyon düşüyor” diyen Paşayeva, “Genç kadınlarımızın, annelerimizin misyonu evlatlarını kendi dini ve milli değerlerine sahip, milli kimliğimize sahip olarak yetiştirmektir” diye konuştu.

Çocukları fiziksel olarak sağlıklı yetiştirmek kadar zihinsel olarak yetiştirmenin de önemli olduğunu vurgulayan Paşayeva, “Annelerimiz gençlerimize geçmişimizi, tarihimizi, milletimizin geçtiği yolu ve gelecek vizyonumuzu da anlatmalı. Ben Azerbaycan’da da diğer çeşitli Müslüman Türk toplumlarında da yaptığım konuşmalarda bunu özellikle vurguluyorum. Türk Müslüman dünyasının birlikte gelecek modeli daha çok annelerimizin elinde” şeklinde konuştu.

Ermenistan'ın Karabağ işgaline de değinen Paşayeva şunları söyledi: “Hristiyan dünyası Ermenilere sahip çıktı ama Türkiye dışındaki Müslüman dünyası Azerbaycan'a sahip çıkmadı. Bazı komşu ülkeler Ermenistan’la olan sınırlarını bile kapatmadı.”

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı vekaleten programa katılan Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı yaptığı konuşmada Paşayeva’nın Bağcılar’ı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Programa, Azerbaycan İstanbul Konsolosu Hasan Sultanoğlu Zeynalov, Türk Ocakları İstanbul Şube Başkanı Cezmi Bayram da katıldı. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.