Tarih: 21.04.2012 17:08

İkinci Aşıklar Şöleni

Facebook Twitter Linked-in

 Esenyurt Belediyesinin düzenlemiş olduğu kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen 2’nci geleneksel Asıklar Şölenine, Esenyurt Belediye Başkan yardımcıları Gürbüz Süleymanoğlu, Temur Akçiçek, Ahmet Temel, Belediye Meclis üyeleri, Başkan danışmanları ve âşıklık geleneğine gönül vermiş çok sayıda vatandaş katıldı.


Programa, âşıklık geleneğini araştıran, dünden bu güne gelmesinde çalışmalar yapan

Araştırmacı yazar Üstün İnanç’ın âşıklık geleneğini anlatımı ve Âşıkların tanıtımı gerçekleşti.


İnanç “Gençlerimize Âşıklık geleneğini aşılamalıyız”

Âşıklık geleneğinin dününe ve bu gününe değinerek başladığı konuşmasına devam eden gazeteci yazar Üstün İnanç “ Âşıklık geleneğimizin bu tarz salonlara taşınmasının sebebi, çocuklarımıza ve gençliğimize bu geleneğe sahip çıkması ve bu geleneğin nasıl oluştuğunu göstermek içindir. Geçmişteki halk edebiyatımızın, günümüzdeki bir tarafı işte bu âşıklık geleneğidir. Âşıklar geleneğini bir halk edebiyatı olduğu için bizim amacımız ne kadar gencimize bu geleneği aşılarsak, bizim geleceğimizde sağlam ve birliktelik içinde olacaktır ” dedi.


Süleymanoğlu “Âşıklık geleceğimize mirastır”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu adına konuşma yapan Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu geleneği yaşattıkları için halk ozan­la­rı­na te­şek­kür etti.

Esenyurt Belediyesi Başkan yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu, Aşıklık ve halk ozan­lı­ğının Türk top­lu­mu­nun yüz yıl­lar­dır bir par­ça­sı ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Süleymanoğlu “ Ozan­la­r yü­rek­le­rin­de­ki dü­şün­ce­le­ri saz­la­rı ile yıl­lar­ca her or­tam­da dile getiriyorlar. Kim­se­nin söy­le­ye­me­di­ği­ni söy­le­yen, kim­se­nin dü­şün­me­di­ği­ni dü­şü­nen, hal­kın sıkın­tı­la­rı­na ve is­tek­le­ri­ne ter­cü­man olan ve bu işi ne­silden ne­si­le ta­şı­yan ozan­la­rı­mız bu gelene­ği bu­gü­ne kadar ge­tir­di­ler. Bu anlamlı ve sadece ülkemizi has olan bir geleneğe sahip çıkmalıyız ve geleceğimize bu geleneği miras olarak bırakmalıyız” dedi.


Âşıklar atıştı katılanlar keyif aldı

Esenyurt Kültür Merkezinde gerçekleşen 2’nci Âşıklar Şölenine, Âşık Ahmet Poyrazoğlu, Âşık Nuri Çırağı, Âşık Orhan Üstündağ, Âşık Vahit Köroğlu, Âşık Dursun Doğan Âşık Kemal Yıldız ve Âşık Erol Çoşkunoğlu’nun sazlarıyla atışmaları kültür merkezine gelen izleyenlerden büyük alkış aldı.


Âşıklar sazlarıyla türküler söyleyerek geceye renk kattı ve bu kültürün hiçbir zaman yok olmayacağını gösterdiler.


Plaketler Süleymanoğlu’ndan

Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Gürbüz Süleymanoğlu ve protokol mensupları tarafından âşıklara böyle bir şölen hazırladıkları için teşekkür ederek plâket takdim edildi..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —