Tarih: 23.04.2012 19:11

Kadıoğlu koltuğunu Berkay Yalçın’a bıraktı

Facebook Twitter Linked-in

 Kadıoğlu koltuğunu Berkay Yalçın’a bıraktı

Atatürk İlköğretim Okulu 6’ncı sınıf öğrencisi Berkay Yalçın Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun koltuğuna oturarak telsiz ve telefon ile talimatlar verdi. Berkay Yalçın’a koltuğunu bırakan Başkan Kadıoğlu, Berkay Yalçın’a “belediye başkanı olunca ne yapmak istersin” diye sordu. 6’ncı sınıf öğrencisi Berkay Yalçın “ Öncelikle fabrikaların şehir dışına çıkarmayı düşünüyorum. Çünkü fabrika atıkları, havayı kirleterek bizi etkilemektedir. Okullarda konferans ve spor salonları yapmak isterim. Okullarda sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapılmasını sağlarım. Çevre düzenlemesi ve çocuk parkları yaparak her yere ağaç dikmek istiyorum” dedi. Başkan Kadıoğlu, öğrencilere başkan yardımcıları ve birim müdürlerini tanıtarak görevlerini söyledi.

 Çelenk töreni ardından stada geçildi

23 Nisan kutlama etkinlikleri kapsamında, Esenyurt Cumhuriyet Meydanında Atatürk büstüne çelenk bırakıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından, Esenyurt Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Siyasi partiler ve Sivil toplum kuruluşları Atatürk Büstüne çelenk bıraktı.

23 Nisan etkinlikleri Esenyurt Hakan Şükür Stadındaki gösteriler ile devam etti. Tüm okulların katıldığı programda, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Tankçı Binbaşı Selçuk Uyar ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu öğrencileri ve stadı dolduran vatandaşları selamladı.

 Programda, Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan 23 Nisan’ın önemine değinen bir konuşma yaptı. Özvatan “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, diyen ulu önderimiz bugünü siz sevgili çocuklara armağan etmiştir. Atatürk’ün çocuklara olan şu hitabını hiç unutmayınız “ Küçük hanımlar, küçük beyler sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk kaynağısınız” 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum” dedi.

23 Nisan ve Atatürk’ü anlatan şiir ve kompozisyonları okunması ardından geçiş töreni gerçekleştirildi.

 Esenyurt’taki okulları genelinde Şiir, Resim ve Kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Garnizon Komutanı Tankçı Binbaşı Selçuk Uyar ve Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu takdim etti.

 Öğrencilerin 23 Nisan Bayramı için hazırladıkları özel gösteriler ile program sona erdi.   




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —