Tarih: 01.01.0001 00:00 735

81 ilin Büyükşehir Heyecanı

Beylikdüzü Büyükşehir İlköğretim okulunda düzenlenen Turizm haftası etkinlikleri kapsamında 81 il buluştur. 81 ilin yöresel mutfağını okul spor salonunda misafirleriyle paylaşan öğrencilerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu.

81 ilin Büyükşehir Heyecanı
 “Misafirperverliğimiz Ülkemizi Kalkındıracak”

Büyükşehir İlköğretim okulu Müdürü İbrahim Bostancı, turizmin ülkemiz için kültürel ve ekonomik yönden etkisine değinirken, “Ülkemize gelen turistlere iyi davranmalı onları bizlere ülkerine en iyi şekilde ifade edebilmeleri için elimizden geleni yapmalıyız. Gerek bulundukları ortamın esnafı gerek o bölgenin yaşayan halkı ve özellikle gençleri olarak en büyük görev bize düşmektedir. Kültürel miraslarımızı anlatmanın yanı sıra Türk insanının misafirperverliğini anlatmaları da bizler için önemlidir” dedi.

Hacıoğlu, “Türkiye’si sizlerin omuzlarında”

İlçe Milli Eğitim müdürü Ahmet Hacıoğlu, “ Burada öğrencilerimizin turiam haftası ile ilgili etkinliklere katılmış olmak bizlere gelecek ve sosyo-kültürel ve ekonomik acısan bilinçli bir nesil yetiştirdiğimizi izleme şansı verdi. Eğitimcilerin amacı her zaman velileri okula çekebilmek olmuştur. Fakat görüyoruz ki öğrencilerimizn çocuklarının emeklerini yerinde görmek isteyen tüm velilerimiz burada bulunuyor. Turisti yolunacak kaz gibi gören insanlarımızın ülkemizin geleceği ile nasıl oynadıklarını tahmin bile edemezsiniz, insanımız bizleri güzelliklerimizle anlatacak turistleri elde ettikleri haksız kazançlar başta olmak üzere bir çok alanda yaptıkları hatalar ile uzaklaştırıyorlardı. Fakat görüyoruz ki bilinçli gençlik dediğimiz bu sıralarda eğittiğimiz ve geleceğimizi emanet edeceğimiz gençler artık daha duyarlı. Bizden geçti ama unutmayın ki yarının Türkiye’si sizlerin omuzlarında” dedi.

“Hedefimiz 50 Milyon Turist”

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ çerçevesinde Beylikdüzü’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Büyükşehir İlköğretim Okulu’nun spor salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de katıldı. Yeşil, “Heryıl ülkemize giriş yapan turist sayısı 30-32 milyon olarak belirleniyor. Hedefimiz sizlerinde aldıkları eğitim ile 50 milyon turisti ağırlamaktır. Bizler ilçe olarak yapmamız gerekeni yapıyor, komşu ilçeler ile aramızda iç turizme gereken önemi gösteriyoruz” dedi. Her bölgenin kendi yöresini ve yemeklerini tanıttığı programda standları gezen Yeşil ve davetlilere, yöresel yemekler ikram edildi. 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.