GÜNCEL 24.04.2012 17:05:00 521 0

Bingöl'de 1 asker ve 1 korucu şehit!

Bingöl'de güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmadan acı haber geldi.

Bingöl
  Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği çatışmada 1 asker ve 1 korucunun şehit olduğu, 3'ü korucu, 5'i asker 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi. Yolaçtı köyü kırsal kesiminde bu sabah saatlerinde arazi arama tarama faaliyetlerinde bulunan güvenlik güçleri ile 'Teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık veren bir grup PKK'lı arasında çıkan çatışmalarda, 3 terörist ölü ele geçirilmişti. Bölgede sıcak temas devam ederken, çatışmalar sırasında er Sinan Şen ile korucu Ali Kalan'ın şehit olduğu, köy korucuları Hüseyin Alkaç, Ahmet Taş ve Ümit Dinç'in yanı sıra 5 askerin de yaralandığı bildirildi. Yaralıların Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

MARDİN'DE ASKERİ ARACA BOMBALI SALDIRI

Mardin-Diyarbakır karayolunda Aksu Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı askeri timler saat 09.00 sıralarında patlayıcı arama tarama faaliyetine çıktı. Mardin-Diyarbakır karayolunun 35’inci kilometresindeki Sultan Köyü yakınlarında, patlayıcı dedektörleriyle yapılan kontroller sırasında PKK’lı teröristlerin daha önceden yola tuzakladığı bir anti personel mayını infilak etti. Patlamada hafif yaralanan 1 Uzman Çavuş, Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Patlamanın ardından Mardin-Diyarbakır karayolu trafiğe kapatılarak, bölgeye takviye ekipleri gönderildi. Karayoluna frekans karıştırıcı Jammer’li araçlar getirilerek, bomba uzmanı dedektör köpeklerle yapılan aramada, yol kenarına tuzaklanmış ikinci bir patlayıcı düzeneği bulundu. Düzenek bomba uzmanları tarafından fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Olayın yaşandığı bölgede güvenlik güçlerince yapılan aramada bölücü terör örgütü mensuplarınca yola döşenen 100 kilogram patlayıcı madde bulunduğunu ifade eden Vali Ayvaz, 'Söz konusu patlayıcı güvenli bir şekilde imha edildi. Teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.' dedi.

Karayolunda yapılan aramalarda başka bir patlayıcıya rastlanmadı. Askerler, güvenlik gerekçesiyle yaklaşık 4 saat kapalı kalan yolda bekleyen vatandaşları teskin etmeye çalıştı.

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, hastanede tedavi altına alınan Uzman Çavuşun hayati tehlikesinin bulunmadığını ve durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu arada karayolundan geçiş yapacak olan askeri konvoy da Mardin girişinde bekletildi. Konvoy, yolun açılmasından sonra yoluna devam etti.

YOLA TUZAKLANMIŞ ÜÇÜNCÜ DÜZENEK BULUNDU

Mardin- Diyarbakır karayolunda PKK’lıların yola tuzakladığı ve Uzman Cavuş Erol Tuna’nın yaralandığı mayının patlamasının ardından yapılan çalışmada bulunan ikinci düzeneğin imha edilmesinin ardından, yolda üçüncü bir patlayıcı düzeneği olduğu ortaya çıkarıldı.

Mayının patladığı yere 500 metre uzaklıkta bulunan düzenek, karayolu kapatılarak bomba uzmanları tarafından imha edildi. Karayolunda kontrollü olarak araçların geçişine izin verilirken, askerlerin başka patlayıcı olup olmadığını araştırıyor. 

PKK, ŞEMDİNLİ'DE ASKERİ KULE ŞANTİYESİNE SALDIRDI: 1 YARALI

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde askeri kulelerin yapıldığı şantiye alanına girmek isteyen PKK’lılar termal kameralar tarafından tespit edildi. Bölgeye yapılan operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan kısa sürüreli çatışmada, şantiyede görevli bekçi yaralandı.

Olay, saat 01.30 sıralarında Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Derecik Beldesi’ne bağlı Umurlu Köyü Yolgeldi Mezrası’nın Kuzey Gedik Bölgesi 86 No’lu sınır taşında meydana geldi. 86 No’lu sınır taşı yakınlarında askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bulunduğu şantiyeye girmek isteyen PKK’lı teröristler, Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Taburunda bulunan termal kameralar tarafından tespit edildi. Bunun üzerine PKK’lıların kaçabileceği bölgeler, obüs ve havan toplarıyla bombalandı. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında kısa süreli süren çatışmda askeri kule yapımında çalışan iş makinelerin bekçiliğini yapan Osman Şandur bir iş makinesinden seken kurşunla yaralandı. Yaralanan Şandur, Derecik Sağlık Ocağı’nda yapılan ilk müdahale ardından Şemdinli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Şandur’un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan aynı bölgede çalışan bir iş makinesinin altına bırakılan mayın da sabah saat 07.00 sıralarında büyük bir gürültü ile patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bölgedeki operasyonlar sürüyor.

DÜDÜKLÜ TENCEREDE 12 KİLO PATLAYICI

Terörle Mücadele ve Özel Harekat ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla gözaltına aldığı 7 kişinin ifadesi doğrultusunda, operasyon düzenledi. Operasyonda, menfez altına konulmuş  düdüklü tencere içinde, 12 kilo patlayıcı bulundu.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.