Tarih: 27.04.2012 12:09

Comenius Projesi

Facebook Twitter Linked-in

 Beş ülkeden toplam 29 misafiri Avcılar Kaymakamlığı Toplantı salonunda ağırlayan Sayın Savaş TUNCER misafirlerine hitaben yaptığı konuşma da;

Avcılar kaymakamlığından “Yurtta Barış, Dünya da Barış” sloganı ile sizleri selamlamak istiyorum. Türk Milleti tarih sahnesinde göründüğü günden bu güne Dünya Barışına, Kardeşliğe önem vermiştir.


Sizlerinde bildiği gibi Barışa, İnsanlığa önem veren manevi liderler vardır. Bu yıl bildiğiniz gibi Mevlana Yılıdır. Büyük Düşünürümüz Mevlana Celaleddin Rumi “Gel, gel, ne olursal ol yine gel, ister kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol yine gel, bizim dergâhımız, ümitsizlik dergâhı değildir, yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel…” diyerek tüm dünyaya mesaj vermiştir. Bizim Yunus Emre’miz, Hacı Bektaşi Veli’miz gibi daha nice büyük düşünürümüz insanlığa barışı, kardeşliği, insanların birbirini incitmeden sevgiyle bir arada yaşamayı öğretmiş, öğütlemiştir. Dünyaya insanlığa geliş gayesinin, insanların gönlünde yer almak, onları yüce gönüllülük ile yönetmek Dünya Liderlerinin ilkesidir. Bizler bütün Dünya Milletlerini seviyoruz. Herkesle Barış içinde yaşamak istiyoruz. Sizlerinde ülkemize gelerek bizleri tanımanızı, bizleri benimsemenizi ve bizleri ülkelerinizde anlatmanızı diliyorum.

İnsanoğlunun doğuşu ile birlikte bizler kardeşiz. Bizler kardeşliğimizi sürdürmek zorundayız. Buna Dünyanın ihtiyacı var. Dünya Savaşlardan, Husumetlerden bıkmış vaziyette. Her Millet zor durumda olan diğer milletlere yardım etmeyi, onun sıkıntısına çözüm aramayı düşünmelidir. Tüm insanlar fedakârca birbirine yardım etmelidir.


Sizlerin Litvanya’dan, Yunanistan’dan, İngiltere’den, Polonya’dan, Romanya’dan gelerek bizlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu bizlerle paylaşmanız, bizlere misafir olup, görev yerlerimizde bizleri ziyaret etmeniz, bizleri çok mutlu etti. Sizleri Avcılar İlçesinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Hepinize Teşekkür Ediyorum. Diyerek


Söz almak isteyen konuklara sözü bırakan Sayın Savaş TUNCER, misafirlerin kendi ülkelerini anlatan broşürleri armağan etmek istemeleri üzerine; Ülkeler tek tek grupları ile birlikte gelerek armağanlarını Avcılar Kaymakamı Sayın Savaş TUNCER’ e sundular. Avcılar Kaymakamımız da konukları için hazırladığı hediyeleri kendilerine armağan ederek mutlu bir anı paylaşmanın haklı gururunu yaşadılar. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —