Tarih: 01.01.0001 00:00 1280

Öğrenciler Şehitlikte Duygulandılar

Büyükçekmece Belediyesi, Kumburgaz Mehmet Erçağ Ticaret Meslek Lisesi, Çakmaklı Cumhuriyet Lisesi ve Tepecik Hüsnü Özyeğin Lisesi öğrencilerini Çanakkale’ye götürdü.

Öğrenciler Şehitlikte Duygulandılar

6 otobüs ile toplam 250 öğrenciyi Çanakkale’ye götüren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, her Türk gencinin mutlaka kendi tarihini bilmek zorunda olduğunu, Türk tarihinin de en iyi öğrenilecek mekanının Çanakkale olduğunu söyledi.

Bugüne kadar Çanakkale’ye gidememiş öğrencileri sırasıyla yollayan Başkan Akgün, Çanakkale Zaferi'ni daha iyi anlamak için herkesin mutlaka Çanakkale’ye gitmesi gerektiğini ifade etti. Çanakkale Zaferinin ülkemizin en büyük ve en anlamlı zaferlerinden biri olduğunu söyleyen Akgün; “Hür ve bağımsız bir ülkede yaşıyorsak, bunu Çanakkale’de göğsünü siper eden Atatürk ve onun silah arkadaşlarına borçluyuz. Yavrularımızın Çanakkale Zaferinin nasıl kazanıldığını yüreklerinde hissedip daha iyi anlayabilmeleri için her sene Çanakkale’ye halkımızı götürüyoruz” dedi.

Bigalı Köyü’ndeki Atatürk Evi’ni, Anafartalar’ı, Anzak Köyü’nü, 57.Piyade Alayı Şehitliğini, Çanakkale Şehitlik Abide’sini, Seyit Onbaşı Şehitliği’ni, Alçıtepe, Şahintepe ve Kilit Bahiri dolaşan öğrenciler şehitliklerden oldukça etkilendiklerini dile getirdiler.

Büyükçekmece Belediyesi’nin sayesinde Çanakkale’yi görme fırsatı bulduklarını dile getiren öğrenciler; “Bugüne kadar Çanakkale’yi hep kitaplardan öğrenirdik. Kimlerin ne uğruna buralarda canlarını seve seve feda ettikleri konusunda doğrusu pek bilgimiz yoktu. Ancak buraya gelip Türkiye’nin dört bir yanından insanların yalnızca din, bayrak ve ülke adına canlarını feda ettiklerini görmek gerçekten hepimizi çok etkiledi. Başkanımıza bizlere bu imkanı tanıdığı için çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.