Tarih: 01.01.0001 00:00 535

Ziraat Odalarından Hal Müdürü’ne Ziyaret

İstanbul’da yer alan Ziraat Odaları İBB Hal Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Çiftçilerin sorunları ile tek tek ilgilenen Hal Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu sorunların çözülmesi için en ufak detayı bile atlamadıklarını belirtti.

Ziraat Odalarından Hal Müdürü’ne Ziyaret
 Yeni çıkan hal yasası ile ilgili ve çiftçilerin ürünlerini hale getirişlerinde ve teslimde yaşadıkları sıkıntılar ile ilgili hal müdürü Bayram Ali Çakıroğlu ile görüşüldü. Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol çiftçilerin en çok merak ettikleri konu olan hale giriş konusunda Başkan Bayram Ali Çakıroğlu’nu bilgilendirdi. Hal girişi ve tesliminde yaşanan sorunları paylaşan Recep Erol geçmişten günümüze kadar değişen tüm mevzuatlarda çiftçileri bilgilendirdiklerini belirtti.

Şifre Alması Gerekmektedir

Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol’un ardından söz alan İBB Hal Müdürü Bayram Ali Çakıroğlu ise şu açıklamalarda bulundu “Şu anda Büyükçekmece’den Çatalca’dan ve diğer ilçelerden Bayrampaşa haline gelen çiftçilerin kendi yetiştirdiği ürünlerin tesliminde eskiden oldu gibi sadece ziraat odalarının verdiği yol belgesi ile hale girişleri yapılabiliyordu. Altıncı aydan sonra ki işlemler için ise üreticinin değil komisyoncu (kabzımal’ın) şifre alması gerekmektedir. Komisyoncu kendisine mal teslim edecek çiftçiyi, üreticinin bilgilerini bir gün önceden bilgisayara girip hangi üründen kaç adet gönderileceği hangi plakalı araçla gönderileceği girilecektir” dedi.   


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.