Tarih: 01.01.0001 00:00 395

Çocuklara Özel Süt

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, bugün uygulanmaya başlanan 'Okul Sütü Programı' kapsamında Bağcılar`da öğrencilere süt dağıttı

Çocuklara Özel Süt
 İstanbul`da süt dağıtım töreni Bağcılar`da bulunan Koca Yusuf İlköğretim Okulu`nda yapıldı. Süt dağıtımına Vali Mutlu`nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul da katıldı. Mutlu, ilk olarak öğrencilere sütün önemine ilişkin bilgiler verdi. Ardından sütleri dağıtan Mutlu, daha sonra öğrencilerle birlikte süt içti. Vali Hüseyin Avni Mutlu, çekim yapan basın mensuplarını da unutmadı. 'Basın mensupları da çok enerji kaybediyor. Gerçi bunlar büyümüşler' diyerek basın mensuplarına da süt verdi. Mutlu, 'Okul Sütü Programı'na ilişkin basın mensuplarının soruları üzerine, 'Bugün itibariyle İstanbul`da 1 milyon 109 bin öğrencimize süt dağıtımına başladık. Dağıtımı da Koca Yusuf İlköğretim Okulu`nda yaptık. Haftanın 5 günü öğrencilerimize okul idarelerimize teslim edilen sütler öğrencilerimize verilecek. Her gün toplu halde değil, haftanın 5 günü için her gün için birer defa süt dağıtımını yapmış olacağız. Ümit ediyoruz ve inanıyoruz ki çocuklarımız severek, yararlı alışkanlığı edinecekler ve daha sağlıklı, her yönden daha iyi yetişmiş bir neslin gelişmesine de bakanlıklarımızın ortak projesi olan bu çalışmayla büyük katkı sağlanmış olacak' diye konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.