Tarih: 05.05.2012 15:08

Eğitim Her Engeli Aşar

Facebook Twitter Linked-in

 Hayrünnisa Gül'ün himayesinde gerçekleştirilen, Millî Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Beyazay Derneği'nin paydaş olarak yer aldığı ''Eğitim Her Engeli Aşar'' projesinin üçüncü toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Hayrünnisa Gül yaptığı konuşmada, projenin başladığı 2009 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanında yapılan bilgilendirme toplantılarla engellilerin eğitimi konusunda toplumsal duyarlılığın artırıldığını ifade etti. “O günkü hedefimiz ülkemizde eğitim gören engelli sayısını yüzde 30 oranında artırmaktı” diyen Gül, “Büyük bir memnuniyetle ifade etmek isterim ki yaptığımız çalışmalarla üç yılın sonunda ülkemizde eğitim gören engelli sayısında yüzde 144 oranında bir artış sağlanmış; 2009 yılında 150 bin olan okuyan engelli sayısı bugün 370 binlere ulaşmıştır” dedi.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Hayrünnisa Gül, Türkiye’yi Londra Paralimpik Olimpiyatları’nda temsil edecek Bağcılar Belediyesi Engelliler Spor Kulübü sporcuları Hamide Kurt ve Zübeyde Süpürgeci’yi tebrik ederek onlarla birlikte fotoğraf çektirdi.

SİYASET, SANAT VE İŞ DÜNYASINDAN 2 BİN DAVETLİ KATILDI

Toplantıda, sanatçılar, Ajda Pekkan, Zekai Tunca, Erol Evgin engelli orkestraları eşliğinde sahne aldı. Programda, engelli gençlerden oluşan Günışığı Çocukları Müzik Grubu'nun keman ve piyano eşliğinde verdiği mini konser, izleyicileri duygulandırdı. Program kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) korusu da davetlilerin eşlik ettiği Türk halk müziği konseri verdi.

Programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ile siyaset, sanat ve iş dünyasından yaklaşık 2 bin davetli katıldı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —