SPOR 7.05.2012 13:56:00 630 0

Karadeniz'de Fenerbahçe Fırtınası

Fenerbahçe, yılın 'en gergin' maçını Emre, Bienvenu ve Baroni'nin golleriyle 3–1 kazandı.

Karadeniz
 Fenerbahçe, yılın 'en gergin' maçını Emre, Bienvenu ve Baroni'nin golleriyle 3–1 kazanarak, şampiyonluk umudunu son maça taşımayı başardı.

Fenerbahçe için 'tamam ya da devam'Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'e göre ise 'Dünyanın sonu'olarak nitelenen maçta  futboldan çok gerginlik, kavga ve taraftarların oyuna müdahalesi ön plana çıktı.

Emre'nin 3. dakikadaki golüyle adeta 1 – 0 önde başlayanFenerbahçeTrabzonsportaraftarlarının sahaya attığı yabancı maddeler nedeniyle sık sık duran ilk yarıda 31. dakikada Bienvenu'nun golüyle farkı ikiye çıkardı ancak Trabzonspor Burak'ın ilk yarının uzatma dakikalarındaki golüyle soyunma odasına umutlu gitti.

Trabzonspor'un baskısıyla geçen ikinci yarıda da pozisyonları bulan Fenerbahçe oldu. Sarı – lacivertliler 84. dakikada Baroni'nin golüyle rahatladı. Trabzonspor87'de Burak'la direğe takılınca Fenerbahçe sahadan 3 – 1'lik galibiyetle ayrıldı.

STOCH'İN BAŞINA ÇAKMAK

Bordo mavili taraftarların özellikle Fenerbahçe'nin kazandığı korner atışlarını kullanmaya gelen futbolculara attığı yabancı maddeler nedeniyle oyun ilk yarıda iki kez durdu. 17'nci dakikada sol kanattan korner atmaya giden Stoch, atılan beyaz karton yumakları nedeniyle atışı yapamadı. Hakemin yanına giden Stoch, bu sırada başına çakmak isabet etmesi nedeniyle yere yığıldı. Başına buz torbası konulan Stoch, bir süre sonra oyuna döndü.

EMRE YERE YIĞILDI

27. dakikada ise bu kez sağ kanattan korner kullanmaya giden Emre Belözoğlu, başına isabet eden bir cisim nedeniyle yere yığıldı. Bu dakikada da oyun 2 dakika süreyle durdu. Bu sırada stat hoparlöründen taraftarlara sakin olmaları yönünde anonslar yapıldı.

GÜNEŞ TRİBÜNLERE GİTTİ

Oyunun durması sırasında taraftarların sahaya yabancı madde yağdırmaları üzerine Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş iki kez tribünlere giderek taraftarları sakin olmaları için uyardı. Bu sırada Güneş'in taraftarlara sert şekilde çıkıştığı dikkati çekti.

ZOKORA EMRE'YE FAUL YAPTI SAHA KARIŞTI

Zokora'nın Emre Bölezoğlu'na maçın ilk yarısının uzatma dakikalarında yaptığı faul sonrasında saha karıştı. Hakem Zokora'ya sarı kartını gösterirken diğer Fenerbahçeli futbolcular da Zokora'nın üzerine yürümek istedi. Tedavisinin yapılması için saha dışına çıkarılmaya çalışılan Emre Belözoğlu, tribünlere doğru el – kol hareketi yapınca oyuna girdikten sonra sarı kartla cezalandırıldı.

TERCÜMAN TOLGA'YA KÜFRETTİ

İlk yarının bitiminin ardından çıkış tüneli önü de karıştı. Baroni ile Olcan yumruklaşırken Fenerbahçe'de yabancı futbolcuların tercümanı Samet Güzel, Trabzonspor kaptanı Tolga'ya küfretti, Tolga'da tercümana tekme attı. Bu arada çıkış tüneli önüne inen Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ile Fenerbahçeli Semih arasında tartışma yaşandığı öğrenildi.

34. DAKİKADA BEYAZ MENDİLLER SAHAYA

Trabzonspor–Fenerbahçe arasında normal sezonda oynanan maçın 34'üncü dakikasında sahaya atlet atan bordo mavili taraftarlar, 34'üncü dakikada yine aynı eylemi gerçekleştirdier. Taraftarlar, karşılaşmanın 34'üncü dakikasında sahaya atlet, beyaz mendil, sis bombası ve meşaleler atınca oyun durdu. Görevlilerin sahayı temizlemesinin ardından hakem 3 dakikalık aradan sonra oyunu tekrar başlattı.

OLCAN'IN ŞUTU BEKİR'İ SAKATLADI

Karşılaşmanın 64. dakikasında Olcan'ın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutu kaeye giderken kafayla önleyen Bekir sakatlandı. Bir anda yere yığılan Bekir'e ilk müdahale saha içinde yapıldı. Tedavisi tamamlanan oyuncu bir süre sonra oyuna döndü.

BURAK 5 MAÇ SONRA GOL ATTI

Trabzonspor'da Burak Yılmaz 5 maç sonra golle tanıştı. Son olarak yine Fenerbahçe ile normal sezonun 33. haftasında oynana maçta gol atan Burak, sakat olduğu için forma giyemediği 2 maç da dahil olmak üzere 5 maç aradan sonra gol attı.

MAÇ BİTİMİNDE DE TÜNEL KARIŞTI, İKİ KİŞİ SAHAYA ATLADI

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından takımlar sahadan çıkarken iki kişi sahaya atladı ve Fenerbahçelilere saldırmak istedi. Sahaya atlayan kişiler güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek göz altına alındı.

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Baroni'nin pasıyla ceza sahasına giren Emre plase vuruşla topu filelere gönderdi: 0–1.

8. dakikada Celustka'nın soldan ortasına Olcan'ın sol çaprazdan vuruşunda Volkan topu kontrol etti.

12. dakikada Burak'ın ortaya çıkardığı topa Cech'in sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

31. dakikada Olcan soldan Fenerbahçe ceza sahasına girdi, ortaya çıkardığı topa Burak'tan önce Yobo müdahale ederek tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada orta sahadan atılan ara pasıyla kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Stoch'un vuruşunu kaleye girmek üzereyken Serkan uzaklaştırmaya çalıştı, dönen topu kontrol eden Bienvenu, Trabzonspordefansına rağmen sol çaprazdan zor pozisyonda şık vurdu: 0–2.

41. dakikada Alanzinho'nun 25 metreden sert şutunda top Volkan'da kaldı.

45+3. dakikada soldan Fenerbahçe ceza sahasına giren Olcan'ın ortasında topu Fenerbahçe kale alanı içinde kontrol eden Burak plase bir vuruşla fileleri buldu: 1–2.

İlk yarı Fenerbahçe'nin 2–1 üstünlüğüyle sona erdi.

58. dakikada Orhan Şam'ın sağdan ortasında topu kontrol eden Dia'nın plasesinde top Tolga'nın ayağına çarparak kornere çıktı.

68. dakikada Stoch'un soldan kullandığı serbest vuruşta kavisli şekilde ceza alanına gelen topuFenerbahçe forvetlerinden önce Tolga kontrol etti.

70. dakikada Emre'nin Olcan'ı düşürmesiyle kazanılan firikiği kullanan Burak'ın vuruşunda Volkan topu köşeden kornere çeldi.

84. dakikada Stoch'un uzun pasıyla kendi ceza alanından hareketlenen Baroni yaklaşık 50 metre top sürdükten sonra öne çıkan kaleci Tolga'nın üzerinden aşırttığı topu filelere gönderdi: 1–3.

86. dakikada Fenerbahçe ceza sahasında topla buluşan Burak'ın vuruşunda Volkan'dan seken topu savunma uzaklaştırdı.

87. dakikada Adrian'ın sağdan ortasında Burak'ın kafa vuruşunda top üst direkten auta çıktı.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3–1 üstünlüğüyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.