Tarih: 01.01.0001 00:00 488

Onunla Evlenmeyin

Bakırköy Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen ”Bakırköylüler Yazarlarla Buluşuyor” etkinliği kapsamında Bakırköy Belediyesi Sanat Evi ve Kent

Onunla  Evlenmeyin
 Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in de izlediği söyleşi de konuşan Gazeteci-Yazar Orhan Karaveli,” Ben 1930 doğumluyum ve daha 4 yaşına girmeden Mustafa Kemal Atatürk’ü 29 Ekim 1933’te tanıma fırsatı buldum. Ve gazetecilik hayatım boyunca da çok inceleme yaptım. Gördüğüm şu ki; Atatürk dünya tarihinin gelmiş geçmiş en önemli kişisidir. Atatürk hem ulusu işgalden kurtardı hem de devrim yaptı. Bugün hala O’nun devrimlerini yaşıyoruz. Bana bir toplantıda genç bir kızımız sormuştu ,”Evleneceklere ne tavsiye edersiniz” diye. Bugün sizinle de o cevabımı paylaşmak istiyorum. Evleneceğiniz kişiye Atatürk’ü sorun. Eğer Atatürk’ü anlamamışsa o kişi nankör olur, onunla evlenmeyin.”şeklinde konuştu.

MUHTEŞEM YÜZYIL’I SEYREDİN

Türkiye’nin çok zor günlerden geçtiğini de ifade eden Orhan Karaveli,” Ben de bazen Oktay Akbal gibi keşke yaşamasaydım da bu günleri görmeseydim dediğim zamanlar oluyor. Türkiye uluslar arası kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalarda görüldüğü üzere pek çok konuda geride. Basın özgürlüğü gibi. Bugün 90 küsur gazeteci arkadaşımız içerde. Yollar, metrobüsler gibi kozmetiklerle, makyajlarla gözümüzü boyamaya çalışıyorlar. Ama girdiğimiz bu karanlık tünelin ucunda ışık görünüyor. Lütfen bir de sizlerden ricam, Muhteşem Yüzyıl dizisini izleyin. Osmanlı İmparatorluğu’nun en muhteşem dönemindeki cariyeleri, birbirini zehirlemeye çalışanları göreceksiniz. Atatürk’ün devrimleriyle beraber getirdiği cumhuriyet ile o dönemleri ayırt edebilirsiniz.”dedi.

Orhan Karaveli konuşmasının ardından okurlarına kitaplarını imzaladı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.