Tarih: 11.05.2012 17:17

'Atam İzindeyiz Deyip İzne Çıktılar'

Facebook Twitter Linked-in

 Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışkatıldığı 'Uluslararası Balkan Sempozyumu'nda ' Balkanlarda bizim gözümüz yok ancak gönlümüz vardır. Bizim için o coğrafya çok önemlidir' dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın katılımıyla, Grand Cevahir Otel'de Uluslararası Balkan Sempozyumu gerçekleşti. Sempozyuma, Bakan Bağış'ın yanı sıra Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Bağcılar Belediyesi Başkanı Lokman Çağrıcı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç,Trakya Üniversitesi Rektörü Enver Dura ve çok sayıda  davetli  katıldı.

Sempozyumda  konuşma  yapan Bakan Bağış, ' Balkanlarda  bizim gözümüz yok ancak gönlümüz vardır. Bizim için o coğrafya çok önemlidir. Bugün  Balkanlarda  huzurun  güvencesi  TürkiyeCumhuriyetidir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayip Erdoğan'dır' dedi.

Bakan Bağış,  Balkanlarda  ki bazı  liderlerin , Başbakanların, Siyasi Başkanların kendi seçimlerinde başarıya ulaşabilmeleri için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerini ziyaret etmesi için sıraya girdiğini ifade etti. Bakan Bağış, kendi başlarına toplayamadıkları kalabalıkları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile topladıklarına şahit olduğunu da söyledi.

Öte yandan Bakan Bakış Mustafa Kemal Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evi ziyaret tek Başbakan Erdoğan olduğunu ifade ederek, 'Atatürk'ün izindeyiz diyenler sözde kalmıştır. Atatürk'ün izindeyiz lafını bazıları izine çıkmak olarak anlamışlardır' diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —