Tarih: 14.05.2012 16:32

Yamadan Modaya Herkesi Büyüledi

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece, Gelibolu ,Keşan ve Tekirdağ Belediyelerinin ortaklaşa düzenledikleri ”Yamadan Modaya Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sergi tarihi Kervansaray gerçekleştirildi. Serginin açılışını Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı, Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Bartan, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Rüya Yılmaz, Gelibolu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Gül Dinler, Keşan Belediyesi Kültür Müdürü Ayşegül Aslan, Tekirdağ Belediye Kültür Müdürü Nurcan Ildız, Keşan Belediye Meclis Üyesi Zeynep Gürel, Büyükçekmece Belediyesi Meclis Üyeleri topluca yaptılar.

Ülkemizde unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ve yöresel el sanatlarını, yeniden canlandırmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve ustalar yetiştirilip istihdam sağlamak amacıyla açılan kursların bölge halkından yoğun ilgi gördüğünü belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün Halk Akademilerinin Avrupa Konseyi tarafından 49 Avrupa ülkesine tavsiye edilerek uygulanması gereken örnek bir eğitim çalışma sı olduğunu belirtti.

Akgün “Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademilerinde 5 yaş ile 90 yaş arasında her yaştan farklı insana rastlamanız mümkün. Bu yüzden gerek kurslara gelerek eğitim çalışmalarına katılan tüm öğrencilere ve gerekse eğitmenlere gönül dolusu teşekkür ederim. Proje kapsamında 4 belediyeyi bir araya getirerek büyük bir sevgi zinciri oluşturan emeği geçen tüm kadınlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum“ dedi.

Türkçe de kırk pare, yamalı bohça, kırk yama gibi pek çok isimle anılan patchwork parça kumaşların birleşmesinden meydana gelen yorganın yapımında 36 kişilik bir ekip toplam 40 gün 240 saat proje kapsamında gönüllü çalıştığı belirtildi. 6 Mayıs tarihine kadar Kervansarayda ücretsiz ziyaret edilebilecek “Yamadan Modaya Projesi” Gelibolu, Keşan ve Tekirdağ Belediyelerinde sanatseverlerle buluşacak. Eğitmenliğini Nurgün Serim’in gerçekleştirdiği projeye ayrıca Büyükçekmece de bulunan çeşitli sivil toplum örgütleri de destek verdiler. Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Avni Sandıkçı Halk Eğitim Merkezi ve Halk Akademilerinin yaptığı çalışmaları önemsediğini belirterek “Belediyemizin yaptığı bu projeyi sonuna kadar destekliyorum. Belediyemizin yaptığı eğitim çalışmaları İstanbul da örnek gösteriliyor. Bir gün bir hanım bana bu kurslar sayesinde rehabilite olduğunu psikolojisinin düzeldiğini söyledi. Bu yüzden eğitime destek veren, proje üreten herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ninelerimiz büyüklerimizin zorunluluk durumundan kaynaklanan çözüm üretim yollarına estetik kazandırmak için bu projeye start verdik diyen Nurgün Serim konuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Atatürk Kültür Merkezinde 40 gün süren bir çalışmayla bu projeyi tamamladık. Bizim için bir terapi özelliği taşıyan bu projeyi destekleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür ediyorum” dedi.

38 branş, 38 eğitmen ve 1500 kursiyerin devam ettiği el sanatları sergisi ve sertifika töreni gerçekleşti…

Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi kursiyerlerinin ve eğitmenlerinin el emeklerinin sergilendiği açılışta öğrencilere mezuniyet belgeleri Başkan Akgün tarafından verildi. 38 branşta, 38 eğitmen yönetiminde 1500 öğrencinin kısıtlı imkânlarla çok güzel işler çıkardığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün “Yeni yapılacak belediye binası bir sanat eseri olarak örnek bir yapı olacak. Yeni yapılacak binanın girişinde 150 metrekarelik bir yer tahsis edilerek bu yaptığınız ürünlerin satışını yaparak kendinize gelir elde edebileceksiniz. Bunun dışında geçici bir yer belirleyerek yine satış yaparak bütçe yaratabilirsiniz. Ayrıca Tepecik Jandarma Komutanlığının olduğu yere çeşitli onarımlar yaparak çok güzel bir sanat merkezi yapıyoruz. Beykent’de de bir mahalli kültür merkezi yaparak ev hanımlarımızın hizmetine açacağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —