Tarih: 21.05.2012 10:42

19 Mayıs Ateşi

Facebook Twitter Linked-in

 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına, Esenyurt Kaymakamı Halil Uyumaz, Esenyurt Belediye Başkan Vekili Mehmet Adıgüzel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Zaide Ayyıldız, AK Parti Esenyrut İlçe başkanı Şenay Değer, Esenyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Mustafa Karatay, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, Sivil toplum kurumları, Okul müdürleri, Öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Vatan için sel olur akar, ateş olur yakarlar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ali Kul Çok Programlı Lisesi Müdürü Abdurrahman Bulut’un açılış konuşması ile devam etti.

Bulut “ Bugünün gençleri de kahraman atalarına layık olabilmek için gerekirse canlarını verirler. Vatanın bir karış toprağı için sel olur akar, ateş olur yakarlar. Türk gençliği, Cumhuriyetin ve bağımsızlığın yılmaz bekçileridirler. Atatürk ilkeleri ışığı, onun inkılaplarının yoludur“ dedi.


Okul müdürü Abdurrahman Bulut’un konuşması ardından, gençlik adına öğrenci başkanı Suat Polat konuşma yaptı. Ali Kul Çok Programlı Lisesi 10’ncu ve 11’nci sınıfı öğrencileri tarafından, 19 Mayıs ve Atatürk şiirleri okundu. 9’ncu sınıf öğrencisi Meryem Kıvrak, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okuması ardından, 10’cu sınıf bir gurup öğrenci tarafından Gençliğin Ata’ya cevabı okundu. Esenyurt genelinde düzenlenen, Spor müsabakalarında ve İstiklal Marşı okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Kaymakam Halil Uyumaz, Belediye Başkan Vekili Mehmet Adıgüzel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Özvatan tarafından takdim edildi. Ali Kul Çok Programlı Lisesi halk oyunları ekibi ve müzik grubunun gösterileri ile tören programı sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —