Tarih: 21.05.2012 13:31

On Binler Ata’ya Yürüdü

Facebook Twitter Linked-in

 On binlerce Büyükçekmece halkının 500 metrelik Türk Bayrağı ve dev Atatürk posterleri ile coşkuyla yürüdüğü Ata’ya saygı yürüyüşü görkemli bir şeklide gerçekleşti.

Okulların bando takımları öncülüğünde Büyükçekmece Albatros Meydanından başlayan yöresel halk oyunları ekibinin, Gökkuşağı Engelli İzci Bando Takımının ve on binlerce vatandaşın katıldığı Ata Gençlik yürüyüşü Kültürpark’ta son buldu.

Ata’ya saygı yürüyüşünde sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti başkanları ile ön safhalarda yer alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Türkiye’de büyük coşkularla kutlanırken, Büyükçekmece’de de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına yakışan inanılmaz bir coşku gördüm” dedi.

10 binlerce vatandaşın Ataya saygı yürüyüşün de kenetlenmesinden dolayı  Büyükçekmece halkını kutlayan Başkan Akgün,” Büyükçekmece halkının bayram ve karnaval havası şeklinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamasının Büyükçekmece halkının eğitim kültür seviyesinin ne kadar yüksek olduğunun ve ülkesine bayrağına özellikle Atatürk’e Cumhuriyetine nasıl sahip çıktığının en iyi göstergesidir. Tüm gençliğin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Ataya saygı yürüyüşünün ardından Kültür park ve Anfi tiyatroya toplanan Büyükçekmece halkı, Büyükçekmece Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün gösterilerinden sonra sahne alan Grup Seksendört 19 Mayıs 23.Ata Gençlik Konserinde büyük bir coşku ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —