Tarih: 25.05.2012 14:39

29. Yıl Dönümü

Facebook Twitter Linked-in

 Şair ve yazar Necip Fazıl Kısakürek, ölümünün 29. yıl dönümünde Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir programla anıldı. Esenler AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Volkan Bozkır ile Osman Aşkın Bak, AK Parti İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Teşkilatı eski Başkanı Rumeysa Semiz, Esenler Belediye Meclisi Başkan Vekili Birol Hacıoğlu, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Esenler İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Necip Fazıl Kısakürek’in sadece yeni neslin yetişmesinde değil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da yetişmesinde katkısının bulunduğunu ve ona ilham verdiğini söyledi. Necip Fazıl’ın Türk dünyasının gönül dünyasını aydınlatan bir şair olduğunu belirten Özkan, “Şairlerin sultanı olarak bilinen Necip Fazıl’ı çok iyi anlamamız lazım” dedi. Özkan’ın ardından kısa bir konuşma yapan AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Umur da , programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Esenler’in her zaman kendine yakışanı yaptığını ifade etti.

FİLDİŞİ KULESİNE ÇEKİLMEDİ

Necip Fazıl Kısakürek’in hayatını anlatan bir sinevizyon gösterisiyle devam eden programda konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır da edebiyatımızda izler bırakan Necip Fazıl’ı saygıyla, şükranla ve dualarla andıklarını belirtti. Necip Fazıl’ın çok yönlü bir fikir adamı olduğunu dile getiren Bozkır, “Kendisiyle aynı fikirleri paylaşmayanlarda bile hayranlık ve heyecan uyandırmıştır. Hiçbir zaman fildişi kulesine çekilmedi. Milletine, tarihine ve gençliğe karşı en üst düzeyde sorumluluk duydu” dedi. Bozkır, konuşmasının ardından İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği görevine atanan AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Rumeysa Semiz’e yeni görevinde başarılar dileyerek bugüne kadar yaptığı hizmetler nedeniyle kendisine teşekkür plaketi takdim etti. Gözyaşlarına hakim olamayan Semiz ise; söyleyecek bir söz bulamadığını söyleyerek, herkese teşekkür etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak da, Necip Fazıl’ın yeryüzüne yön veren önemli insanlardan biri olduğunu ifade ederek, “Gerçek bir mücadele adamı. Onun bu engin ufkundan faydalanan gençler, bugün Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetiyor” dedi.

ŞAİRİN ANISINA ŞİİRLER

Milletvekili Bak’ın konuşmasının ardından program, AK Parti İlçe Teşkilatı mensuplarının Necip Fazıl’ın şiirlerini okumalarıyla devam etti. Dinleyiciler tarafından büyük bir dikkatle dinlenilen şiirler arasında en çok görme engelli 9 yaşındaki Salman Caba’nın okuduğu şiir dikkat çekti. Caba, dinleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

BU MİRASA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Şiirlerin okunmasının ardından programda son konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Necip Fazıl’ı anmak ve hatırlamanın önemli olduğuna dikkat çekti. “Üstadın hayatı, her insanın ibretle izlemesi ve dinlemesi gereken bir hayattır” diyen Göksu, Necip Fazıl’ın bir misyon adamı ve müthiş bir hiciv üstadı olduğunu söyledi. Necip Fazıl’ın geride çok büyük bir miras bıraktığını belirten Göksu, “Biz de bu mirasa sahip çıkacağız. Onu yeni kuşaklara anlatmak çok önemli. Allah mekânını Cennet eylesin” dedi. Göksu’nun ardından program, şiir okuyanlara Necip Fazıl Kısakürek’in Çile adlı şiir kitabının hediye edilmesiyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —