Tarih: 31.05.2012 11:43

8 Saat Denetim

Facebook Twitter Linked-in

Yaz sezonu boyunca her gün  binlerce  insanın ağırlandığı  sahilde lüzumlu gördüğü değişikliklerin talimatını veren Başkan Akgün çalışmaların kurulacak ekiplerle bir hafta içersinde bitirilmesini istedi. Yaz aylarında İstanbul’un dört bir yanından  binlerce insanın Büyükçekmece Sahiline akın ettiğini belirten  Akgün, Büyükçekmece sahilinin dünya çapında bir üne sahip olduğunu da sözlerine ekledi. Birbiri ardına vermiş olduğu talimatlarda mağaza sahiplerini de bizzat kendi uyararak, görüntü kirliliği olmaması için mağaza önlerine hiçbir suretle malzeme konulmamasını belirtti. Sahilde bulunan kafeterya sahiplerinin çöp kutularını içeriye almalarını, Zeki Pekcan Parkının içersinde bulunan güneşten solmuş, deforme olmuş şemsiyelerin yenilenmesini ve tek renk olmasını istedi. Verdiği talimatlara devam eden Akgün zabıta ekibini uyararak kumsalda hiçbir şezlong ve kumsala çekilen kayık görmek istemediğini, verilen talimatlara uymayanlara  gereğinin derhal yapılmasını belirtti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne talimatta bulunan  Akgün, sahilde bulunan gerekli yerlere peyzaj düzenlemesi yapılmasını, peyzaja ağırlık verilmesini, eskimiş çocuk oyun parklarının Mayıs ayı sonuna kadar yenilenmesini söyledi.
Estetiğe uygun olmayan tabelaların değiştirilip, tek tip olmasını, kumsalda bulunan kafeteryaların güneşliklerinin hepsinin standart olarak mavi beyaz renkte olmasını isteyen Akgün, özellikle restoranların kamuyu işgal eden kısımlarının yıkılarak halka açılması için Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Bayraktar’a talimatlarda bulundu. Büyükçekmece sahilinin yanında Mimarsinan sahilinin de bu yıl çok renkleneceğini dile getiren Akgün; “Türkiye’nin kesintisiz en büyük sahilini tamamlamaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —