ESENYURT GAZETESİ 31.05.2012 11:46:00 1752 0

Esenyurt’ta huzur

Esenyurt’ta toplum huzurunun sağlanmasında çok önemli bir role sahip Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu Yerel Haber okurları için Esenyurt’ta Emniyetin dünü bugünü ve yarını hakkında bilgiler verdi.

Esenyurt’ta huzur

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu  'Esenyurt, 500 bine yaklaşan nüfusu ve yapımı devam eden konut ve işyerleri ile yakın zaman içerisinde İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olmaya adaydır' dedi. Suç ve suçlu ile mücadelede Esenyurt halkından aldığımız destek ile güvenlik açısından diğer ilçeler ile aynı düzeye geldik” dedi. 

Çengeloğlu; “Esenyurt’un kozmopolitik yapısı nedeniyle bazı terör ve güvenlik olayları da oluyor, amacımız soruna yerinde müdahale etmek olduğu için, elimizden geldiğinde saha çalışmalarına önem veriyoruz” dedi.  

“Kuruluş Aşamasını Hızla Tamamladık”

Çengeloğlu; “2 Temmuz 2011 tarihinden itibaren 3 aydır bu görevi yürütüyorum. Daha önce Esenyurt’ta emniyet müdürü yardımcısı olarak 9 ay çalıştım, ilçenin emniyet ve asayişine yönelik tedbirlerin alınması noktasında yaklaşık 500 personelimizle birlikte çözümler üretiyoruz. 1 Haziran 2009’dan itibaren resmi olarak ilçe emniyet müdürlüğünde görev yapmaktayız daha önce jandarma teşkilatımız Esenyurt’ta emniyet ve asayiş sağlamakla görevliydi. Bu geçirdiğimiz 2 yılı aşkın sürede Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, İstanbul’da ki her hangi bir ilçe emniyet müdürlüğünde hangi büro varsa bizde de kuruldu.  Hangi hizmet veriliyorsa biz de veriyoruz. Pasaport, trafik, yabancılar, ruhsat, asayiş hizmetleri, karakol, çocuk büro amirliği, olay büro amirliği, önleyici büro amirliği gibi tüm alanlarda hizmet vermeye başladık.  7 aylık sürede bunları tamamladık” diyerek kuruluş aşamasından bu güne ilçede yaşanan değişimi anlattı. 

“24 Saat Hizmet Veriyoruz”

Çengeloğlu, “ Şu an tam teşekkürlü bir ilçe olan Esenyurt’ta görev yapıyoruz. Mesela, istanbul’un diğer köklü ilçelerinden biri olan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü vatandaşa ne hizmet veriyorsa, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü de aynı şekilde vatandaşımıza hizmet vermektedir. Toplum Destekli Polislik Büromuz, bu güne kadar 6200’e yakın vatandaşımıza bire bir ulaştı ve bir suçluyla karşılaştığında ne yapılması gerektiği, polisin ne zaman aranması gerektiği, polise nasıl bilgi verilmesi gerektiği, gibi konularda bilgiler verdi. Aynı zamanda vatandaşımıza hırsızlık karşısında veya bir gasp karşısında, kapkaç karşısında, uyuşturucuyla ilgili nelere dikkat edilmesi gerektiği hususunda da bilgi verdik. Bunun dışında gelen her vatandaşımıza benim de ilçe emniyet müdürü olarak kapım açık olduğu kadar her birim amirinin yani karakol amirin olsun müdür yardımcıların olsun diğer büroların amirlerinin olsun kapımız her zaman vatandaşımıza açıktır. İdari kısımlarımız hariç yani pasaport, emniyet ve ruhsat kısımları hariç 24 saat vatandaşa hizmet vermekteyiz. O bakımdan vatandaşımızın herhangi bir sıkıntısında polisi ilgilendiren adli bir sıkıntısında her zaman yanında olduk bu güne kadar bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.

 “Eğitim Kurumlarını Önemsiyoruz”

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte okullarımızda bu güne kadar 6450 öğrenciye uyuşturucu ve narkotikle ilgili konferans verdik. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında da yine aynı şekilde bu konferanslara devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin bilhassa narkotik maddelerle ilgili olarak bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, bizim en büyük amaçlarımızdan biridir. Gençliğimiz ne kadar bilinçli bir şekilde bu uyuşturucuyla mücadeleye inanırsa o kadar uyuşturucuya başlama yaşı ve hatta kullanımında bile azalma olacağına inanıyoruz” diyerek uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklar ile yapılan mücadeleye değindi. Okulun giriş ve çıkışlarına önleyici hizmetlerimiz yani sivil polislerimiz görev alıyorlar. İstanbul çapında ve Esenyurt’ta narkotik şube müdürlüğümüzün şebeke çökertmekte ve organize olan bu suçluları yakalamakta mühim çalışmaları oluyor” dedi.

 “Hızla Göç Alıyoruz”

İstanbul’un diğer ilçeleri ile mukayese edildiğinde Esenyurt, asayiş konularında suç işlenmesine baktığımız zaman ilk on ilçe arasında yer alır, bu da gayet normaldir, en büyük faktör nüfus artış hızıdır. 2 yıl içerisinde 150.000 üzerinde bir göç alan yerleşim yaşandı. Esenyurt’a biz de ilçe emniyet müdürlüğü olarak ayak uydurmaya çalışıyoruz. 500.000 nüfusuyla İstanbul’un yedinci büyük ilçesi Esenyurt. Buna paralel olarak şuçların da o ilçede olması normal ama suçluların yakalanması açısından Esenyurt’un geleceği ve güvenliği açısından çok önemli. Devlet olarak biz işimizin başında görevimizin başında vatandaşımızın huzur ve refahı için emniyet ve asayiş olarak her türlü tedbiri alıyoruz. Kanunlar çerçevesinde de her türlü işlemi yapıyoruz ve bu tedbirler neticesinde sorunları alt seviyeye çektik.  

“Huzur ve güven için çalışıyoruz”

Aldığımız tedbirlerin neticesidir. Tedbirlerimiz devam edecektir. Burada şunu da belirtmek istiyorum Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün bir şubesidir oranın bütün gücü bizim arkamızdadır. Yani terörle mücadele şube müdürlüğü olsun, narkotik şube müdürlüğü olsun, çevik kuvvet şube müdürlüğü olsun, asayiş şube müdürlüğü olsun bu gibi İstanbul emniyet müdürlüğünün merkez teşkilatlarındaki kuruluşlarıyla Esenyurt ilçe emniyet müdürlüğü tam destek tam uyum içerisindedir yani biz burada sadece Esenyurt’taki yaklaşık 500 polisle bu görevi yapmıyoruz İstanbul emniyet müdürlüğünden aldığımız güç ile burada vatandaşımızın huzur ve güveni için çalışıyoruz” dedi.

 “Kadıoğlu’na Teşekkür”

Esenyurt’ta derli toplu yapılaşma yani dağınık gecekondu diye tabir ettiğimiz mahalle yapısından site ve apartman şeklindeki binalara geçiş polisin işini önemli ölçüde kolaylaştırıyor ki buraların özel güvenlik ve koruması da olabiliyor, suçların aydınlatılmasında suçluların yakalanmasına kamera sistemleri yani görsel malzemeler ve ekipmanlar bize çok yardımcı oluyor. Bu süreçte belediye başkanımız Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere belediyemizin de önemli katkıları oluyor. Ayrıca Esenyurt Kaymakamlığı internet sitesinde, il emniyet müdürlüğü sitesinde müdürlüğümüzün bütün telefonlarımız mevcut, ama vatandaşımızın bu numaraları aklında tutması veya bir yere yazıp da hemen araması zor olacağından “155 polis imdat hattı” en akılda kalıcı ve en çabuk ulaşılabilecek telefon numarasıdır. Buraya gelen bütün ihbarlar değerlendirilip telsizle ilgili ilçe emniyet müdürlüğü, polis merkezine aktarılır yani en hızlı iletişim budur. Vatandaşımız bizi ziyarete de gelebilir, dertlerini problemlerini anlatabilirler. Ayrıca vatandaşın özel bir konusu vardır birinden şikayetçidir. Bunun tabi 155 ile alakası yok, usulüne uygun olarak, eğer adli bir konuda şikayette bulunacaklarsa bağlı oldukları polis merkezine gidip önce şikayetini yapması yaptıktan sonra çare olmamışsa onunla ilgili tekrar bir şekilde bize ulaşmaları daha doğru olur. Randevu sistemimiz artık elektronik ortamda; trafik, pasaport, yabancılar bürosu gibi işlemler “www.iem.gov.tr” adresinden randevu alınarak sıra beklemeden gerçekleştirilebilir.

 

“Güvenliğe Önem Veriyoruz”

Emniyet ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Bazı projelerin bilinmesi özeli ilgilendirdiği için çok detaya girmek istemiyorum ama Okullarla ilgili bir çok projemiz var okul müdürleriyle, okul yönetimiyle, velilerle yürüteceğimiz projelerimiz var. Toplum destekli polislik olarak görevli arkadaşlarımız site site mahalle mahalle dolaşarak gerekli bilgilendirmeyi yapıyorlar. Özeli ilgilendiren uyuşturucu müptelalarıyla olsun, teröre alet olan veya teröre bir şekilde maruz kalmış insanlarla alakalı olsun değişik projelerimiz var. İl emniyet müdürlüğü ile beraber yürüttüğümüz projelerimiz var. Bu projeleri kamunun özel manada yürütmesi daha doğru olur bunları reklam etmeye gerek yok. Sayın kaymakamımızın önderliğinde belediye yetkililerimizin de katılacağı mahalle toplantıları yapacağız, devlet vatandaş ilişkilerini geliştirmek için onların planlamaları devam ediyor.

 '155 Acil İhbar Hattını Kullanın”

500.000’e yaklaşan bir nüfusun tamamına aynı anda ulaşmamız mümkün değil ama zaman içerisinde bütün vatandaşlarımıza ulaşıp sorunları yerinde çözmek gibi bir projelerimiz var. Biz devlet olarak vatandaşın ayağına gideceğiz. Bu kapsamda devam etmekte olan mobese (mobil bilişim sistemi) projemiz var kameralar ile şehrin takip edilerek suçların önlenmesini amaçlayan bir projemiz hayata geçirildi. Keşke hiç kimse suç işlemese biz yine görevimizi yapsak, kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz o bakımdan önleyici hizmetlere daha çok önem veriyoruz. Bizim aldığımız tüm tedbirlere ve vatandaşın almış olduğu tedbire rağmen işlenen suçun aydınlatılması da çok önemli bu bağlamda mobese sisteminin bize önemli katkıları olacak. Vatandaşımızın alacağı küçük tedbirler bizim için önemli, Hırsızlık olsun, diğer konular olsun bize her zaman 155’den ulaşabilirler. İsimlerini vermek zorunda değiller isim belirtmeden ihbar yapmalarını istiyoruz” dedi.

Haber: Adom Ajans (AA)

 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.