Dava dosyasını inceleyen Bakırköy infaz savcılığı, 3 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından da onanan Hayyam Garipoğlu'na, 21 Mayıs'ta çağrı kağıdı gönderdi.
Ancak çağrı kağıdına, tebliğ tarihinden sonraki 10 gün içinde cevap vermediği için Hayyam Garipoğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
DİĞER SANIKLAR İÇİN DE YAKALAMA KARARI ÇIKABİLİR
Ayrıca davanın sanıklarından olan ve 3'er yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu hakkında 17 Mayıs'ta, diğer sanıklar Habib Kurt, Ahmet Batur Zeki ve Mehmet Karakayalı hakkında da 18 Mayıs'ta savcılık tarafından çağrı kağıdı çıkartıldığı öğrenildi.
Diğer sanıklar hakkında da çağrı kağıdı ulaştıktan sonra 10 gün içinde teslim olmamaları durumunda yakalama kararı çıkartılacak.
Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu, 'suçluyu kayırmak ve adaletten kaçmasına yardım etmek' suçundan mahkum olmuştu.
MÜNEVVER CİNAYETİ, TOPLUMU İSYAN ETTİRMİŞTİ
3 Mart 2009 akşamı parçalanmış haldeki Münevver Karabulut'un cansız bedeni, çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde bulundu. Yapılan adli tıp incelemesi sonucunda başı gövdesinden ayrılmadan önce bıçak darbeleriyle yaralandığı daha sonra öldüğü tespit edildi.
Cinayetin bir numaralı katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, olay sonrasındaki firari durumu ve yaklaşık altı ay boyunca yakalanamayışı, kamuoyu tarafından da yakından takip edildi. Katil zanlısının yakalanması için İstanbul'da birçok yerde protesto gösterileri düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde katil zanlısının yakalanması için özel bir ekip kuruldu. Türkiye dışında da Interpol tarafından kırmızı bültenle arandı. Dönemin içişleri bakanı Beşir Atalay, katil zanlısının yakalanması için İstanbul Polisi'ne talimat verdi.
'KIZLARINA SAHİP ÇIKSALARMIŞ'
'Kızlarına sahip çıksalarmış' sözüyle kamuoyunda tepki gören İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın ardından göreve gelen yeni emniyet müdürü Hüseyin Çapkın da katil zanlısının en yakın zamanda bulunacağına dair açıklamalar yaptı.
ADLİ TIP'IN RAPORU HATALI ÇIKTI
Cinayetle ilgili soruşturma devam ederken Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı otopsi raporunun hatalı olduğu ortaya çıktı. Otopsi sırasında başka cenazelerin DNA örneklerinin karıştırıldığı anlaşıldı ve ikinci kez otopsi raporu hazırlandı.
KENDİSİ TESLİM OLDU
Katil zanlısının Türkiye dışına kaçtığına dair basında haberler yer alsa da içişleri bakanı Beşir Atalay tarafından bu bilgi yalanlandı. Soruşturma sürecini 'TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu' da izledi. Komisyona sunulan rapora göre zanlının yakalanması için polis tarafından 16 ilde 106 adrese operasyon düzenlendi. 17 Eylül 2009 tarihinde, cinayet gününden 197 gün sonra, katil zanlısı Cem Garipoğlu, İstanbul'da teslim oldu.