Tarih: 01.01.0001 00:00 314

Yıldız'a STK Ödülü

Kars Serhat Boyları Derneği Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinliklerinin 97. yılı kapsamında yaptığı çalışmalar nedeniyle 'en iyi sivil toplum kuruluşu' ödülüne layık görüldü.

Yıldız
 'Türkiye Şehitlerine Yürüyor' etkinliği Makedonya, Kerkük, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Gürcistan, Tataristan ve Başkurdistan gibi 16 ülke ve muhtar cumhuriyetlerden gelen ziyaretçilerin katılımıyla 3 gün sürdü. 7- 9 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler süresince, bir gece de şehitlerin başucunda çadır kurularak temsili nöbet tutuldu, dualar edildi.

Yapılan bu organizasyon, Türk kamuoyunda büyük ses getirdi. Kültür Bakanlığı Resim ve Heykel Müzesi'nde gerçekleştirilen 10. Uluslararası İpekyolu Altın Adamlar Ödül Töreni'nde en iyi sivil toplum kuruluşu ödülü, Türk Dünyası'nı Sarıkamış'a getirerek, önemli anların yaşanmasını sağladığı için Kars Serhat Boyları Derneği'ne verildi.

Yıldız’a ödülünü, Makedonya Devlet Bakanı verdi

Düzenlenen ödül töreninde Kars Serhat Boyları Dernek Başkanı Muharrem Yıldız'a ödülü Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir tarafından verildi. Dualarının başında 'Allah anavatana zeval vermesin' diye başladıklarını söyleyen Bakan Nezir, 'Güçlü bir Türkiye Balkanların da teminatıdır. Biz Türkiye'ye İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy, Şair Namık Kemal ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk gibi üç tane hediye verdik. Türkiye'yi son dönemlerde yaptıklarıyla mutlulukla izliyoruz. Türkiye artık büyük bir oyuncudur' şeklinde konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.