BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 11.07.2012 13:49:00 387 0

İşte 'Yeni Sivil Anayasa'

Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığının Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlediği ' Yeni Anayasa Daha Güçlü T?

İşte
 Konferansın, açılış konuşmasında söz alan İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü ''Sivil iradenin dışında askeri irade ile yapılmış olan anayasa, darbe anayasası olarak anılıyor. 9 yıldır iktidarda olduğumuz süre içinde çok köklü reformlar yapıldı.Bu güne kadar gelinen süreçte, toplumun bütün katmanları milletin iradesiyle ortaya konulan 'yeni sivil anayasa' olsun istiyor.Gözönüne alınan talep doğrultusunda seçimlerden hemen sonra, mecliste grubu bulunan bütün siyasi partilerin katılacağı anayasa uzlaşma komisyonu oluşturuldu.'' dedi.

Yeni Anayasa ile ilgili çalışmalar doğrultusunda çarpıcı bilgiler veren TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa şentop;

'Bazı ülkelerde yazılı bir anayasa bile yok'

'Dünya da anayasa ile ilgili olarak kanaatlar her zaman aynı değildir, anayasanın önemli olduğu ve önemli olmadığı ülkeler var.Son on yılda yaşadığımız olaylar anayasanın ne kadar tartışıldığını gözler önüne sermiştir.Diğer ülkelerde böyle bir durum yok hatta bazı ülkelerde yazılı bir anayasa bile yok örneğin İngiltere. Kraliçenin Parlamentoyu fesih yetkisi var ama Parlamento olmadığı için ülkeyi kendi yönetiyor'.

'Bütün kaplarda aynı oranda değişim etkili olacaktır'

'Türkiye'nin gerçekte bir anayasası yok, yazılı olarak var ama yok.Bu yüzden Vesayetçi Sistemin önemli kurumları millete açıldı.Sosyal hayat, siyaset ve ekonomi her dönemde değişmiş ama Yargı, Yargıtay, Anayasa ve Türk Silahlı Kuvvetleri Askerleri değişmemiş aynı zamanda millete kapatılmıştır. Türkiyenin Yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu için bütün kaplarda aynı oranda değişim etkili olacaktır'.

'Yeni anayasa, yeni bir devlet demektir'

'Yeni Anayasa, Türkiye'nin varlığını sürdürmesi açısından bir mecburiyettir. Sürecin içinde Devletin ve Siyasetin yeniden icra edilmesini konuşuyoruz. Yeni Anayasa yeni bir devlet demektir. 4+4+4 Yeni Anayasa sürecinin bir meyvesidir Türkiye'de bu süreç, tamamlanana kadar devam edecektir. Türkiye'yi bir insan vücudu olarak düşünürsek vücuduna nakledilmiş bir yüzle dolaşıyordu, bu yüz devlet bedenine ait bir baş değildi ve sahip olduğu başın yerine oturtulması gerekiyordu biz bunu yapacağız'.

'Anayasada darbe ruhu var'

'Siyasi ve toplumsal tarihimizde anayasaların, askeri darbelerin ve yukarıdan aşağıya tasarlama çabalarının ürünleri olarak ortaya çıktıkları göz önüne alınacak olursa, mevcut parlamentonun gösterdiği gayretin büyüklüğüde anlaşılacaktır. Türkiye'de ilk kez siviller toplumsal arayış ve uzlaşma çabası içinde bir anayasa yapmaya girişmişlerdir. Darbe ruhu taşıyan anayasanın yüzde 40'ı değiştirildi bu mesele hukuk meselesidir bu yüzden Türkiye' de bir an önce bu anayasa değiştirilmelidir'.

'Milletin Devleti'

'Bir ülke ve bu ülkeye ait olan bir millet var, devlet ayrı bir öznedir. Devletin milleti anlayışı, milletin devleti olarak değişecektir. Devlet milletin olabilir ama millet devletin değildir'. Şeklinde konuştu.

Teşekkür Plaketi

Yaklaşık iki saat süren konferansın sonunda İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, Prof. Dr. Mustafa Şentop' a verdiği bilgilerden kendisininde büyük ölçüde istifade ettiğini ifade ederek günün anısına hitaben teşekkür plaketini sundu. Önceden belirlenen programları nedeni ile konferansa katılamayan AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan ve Harun Karaca ile Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, durumlarını bildirmek amaçlı yazılı olarak gönderdikleri bildiriyle değerli konuklara selamlarını ve saygılarını sundu.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.