BAKIRKÖY 11.07.2012 14:04:00 556 0

Erzen'i Yakında Silivri'ye Gönderirler

Bakırköy Belediyesi tarafından yapılacak Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin temeli CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla atıldı.

Erzen
 Temel atma törenine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Genel Başkan Yardımcıları Erdoğan Toprak, Gökhan Günaydın, Milletvekilleri Gürsel Tekin, Süleyman Çelebi, Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul İl Başkanı Oğuz Salıcı, Bakırköy İlçe Başkanı Sait Yücel, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar,Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, sanatçılar, gazetelerin köşe yazarları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ayrıca Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile belediyenin Tıp Merkezi, Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu ve Botanik Park inşaatında da incelemelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu temel atma töreninde yaptığı konuşmada AK Parti hükümetine sert eleştirilerde bulunarak,” Bir de CHP’li belediyeler iş yapmaz diyorlar. Oturdukları yerden konuşacaklarına müfettişlerine sorsalar CHP’li belediyelerin neler yaptığını daha iyi görecekler. CHP’li belediyelere sabah,öğlen ve akşam her saatte neredeyse 24 saat müfettiş gönderiyorlar. Göndermezlerse namerttirler. Buradan açıkça söylüyorum CHP’li belediyeler çok güzel işler yapıyor. AK Parti hükümeti süt dağıtıyor çocuklar konvoylar halinde hastaneye gidiyorlar. Oysa CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi dağıtıyor üstelik neredeyse yarı fiyatına hiçbir şey olmuyor. CHP’li belediyeler sağlıktan ücret almıyor .AK Parti ne yapıyor? Hastaneye,eczaneye ve maaşından ayrı ayrı ücret kesiliyor. Taşeron işçiliğini de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde kaldırdık. Buraya gelmeden önce Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ile belediyenin hizmet noktalarını gezdik. Gerçekten sosyal belediyecilik, halk belediyeciliği nasıl yapılır gelsinler Bakırköy’e görsünler. Bakırköy Belediyesi 96 bin metrekare alana botanik park yapıyor. Başkana sordum burayı botanik park yapmasaydın inşaata açsaydın ne kadar rant yaratılırdı diye. 2 milyar dolarlık rant varmış burada. Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’e söyledim: 2 milyar dolarlık ranta engel oluyorsan seni de yakında Silivri’ye gönderirler. Bakırköy Belediyesi bugün burada kültür merkezi temeli atacağı yerde burayı da imara açsaydı en az 300-400 milyon dolarlık rant yaratacaktı. Ama Bakırköy Belediyesi burayı kent kültürünün temeli olan Kültür Merkezi olarak yapacak. AK Parti zihniyetinin sanatı ve sanatçıyı yok etmek çabalarına karşı biz sanata ve sanatçıya böylesine güzel kültür merkezleri yaparak sahip çıkacağız. Bir ülkenin gelişmişliği kişi başına düşen gelirle ölçülmez sanata ve sanatçıya verdiği değerle ölçülür. Oysa Suudi Arabistan en gelişmiş ülke olurdu. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’un bugünkü halini görseydi gözyaşına boğulurdu. Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i ve tüm belediye çalışanlarını kutluyorum.”şeklinde konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nin toplam 9.480 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirterek,” Bakırköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde Türkiye’nin en büyük opera salonlarından biri de bulunacak. 1.026 kişi kapasiteli salonda ayrıca opera eserlerinin yanı sıra tiyatro ve konserlerde gerçekleştirilebilecek. 330 metrekarelik sahnenin önünde ayrıca 98 metrekarelik orkestra çukuru da bulunacak. Ayrıca teknik donanımı ile salon uluslararası konferanslara da ev sahipliği yapabilecek. Kültür Merkezimizde akustik sistem de değişken olacak. Operaya,tiyatroya,konserlere göre ayrı akustik sistemler uygulanacak. Ayrıca 5300 metrekare olacak bahçede de yaz sineması gibi etkinliklerde yapabileceğiz. Kültür Merkezini 14 ayda bitirilmesi planlanmaktadır.”dedi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.