Tarih: 13.07.2012 14:46

18 Yıllık Hayal Gerçek Oldu

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler’de 18 yıllık hasret sona erdi. Esenler Belediyesi’nin teşebbüsleriyle arsası hazır hale getirilen ve İstanbul İl Özel İdaresi tarafından yapımına başlanan Esenler Hükümet Konağı’nın temeli düzenlenen bir törenle atıldı. Temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Safi, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konuşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hız kesmeden yatırımlara devam edeceklerini belirterek, “18 yıldır Esenler ilçemiz Hükümet Konağına kavuşamamıştı. Bu eksiklik belediye, halk ve sivil toplum kuruluşları tarafından dile getirildi. Başbakanımızın yakın ilgi ve takibiyle ve bakanlığımızın konuya çözüm anlayışı ile yaklaşım sonucuyla Esenler ilçemizin ilçe oluşunun en önemli işareti olan Hükümet Konağı’nın temel atma töreni mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız” dedi. Hükümet Konağı, Esenler için sembol olacak diyen Bakan Şahin, “Belki biraz geç oldu, ama iyi ve güzel oldu. Bu konak, Esenler’e katma değer katacaktır.” Şeklinde konuştu. Vali Mutlu: Mutlu sona atılan güzel bir adım

Esenler’in derin bir özleminin gerçekleştiğini ve mutlu bir sona adım atılan güzel bir günde bir araya geldiklerini ifade ederek konuşmasına başlayan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, “Bugün çok önemli bir gün. Esenler’de farklı heyecanların ve mutlulukların yaşandığı bir gün. 18 yıldır beklenen bu anlamlı günde rüyaların gerçekleşmesi ayrı bir keyif veriyor” dedi. 


Nüfusu 14 milyona yaklaşan İstanbul’un çok nadide bir şehir olduğunu ve vatandaşların el birliği ile en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyleyen Vali Mutlu, 2013 yılı sonunda hizmet vermeye başlayacak Hükümet Konağı’nın, Esenler halkına hayırlı olmasını diledi. 
Esenler halkı daha hızlı hizmet alacak

“Bugün gerçekten bir rüyanın ve hayalin gerçeğe dönüştüğü bir gündür” ifadeleri ile mutluluğunu dile getiren Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da hizmete girmesinin ardından Esenler Kaymakamlığı’nın tüm birimleri ile aynı çatı altında toplanacağını ve Esenler halkına daha hızlı bir şekilde hizmet vereceklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —