Tarih: 01.01.0001 00:00 1861

Ramazan Bahşişi Mutlu’dan

Ramazan ayı bereketiyle geldi, zorlu bir eğitimden geçen Ramazan davulcuları ilk bahşişlerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'dan aldı.

Ramazan Bahşişi Mutlu’dan
 Ramazan ayında görev yapacak davulcular aldıkları mani söyleme ve davul çalma teknik bilgi eğitimlerinden jüri karşısında verdikleri szlü performans ile geçti. Yapılan elemelerde dereceye giren Davulcular Ramazan ayında ilçe halkını sahur vakitlerinde eski manileri ve davul nidalarıyla uyandıracak.

Ramazan davulcularının belirlenmesi amacıyla geçtiğimiz hafta yapılan sınavda başarılı olamayan ve seçici kurul tarafından eğitim alması istenen adaylar tekrar yarıştı. Müzik öğretmeni eşliğinde 1 hafta eğitim alan davulcular, Beylikdüzü belediye başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil’in başkanlığını yaptığı jüri önüne çıktı. Aldıkları müzik eğitimi sonrasında davul çalmada hünerlerini sergileyen adaylar, mani söylemede de sınıfı geçti. Ritim tutup mani söyleyen davulcular herkesin ilgi odağı oldu.

Beylikdüzü Ramazan etkinlik alanında gerçekleştirilen programa, ilçede incelemelerde bulunan  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’da katıldı. Mutlu, Demirkol ve Uzun, seçimin yapıldığı Ramazan Kasabası’na gelişlerinde davulcular tarafından gösteriyle karşılandı. Vali Mutlu, “Ramazan’ın Beylikdüzü’nde görülmeye değer şekilde yaşandığını iyi biliyorduk. Davulcuların bile, özel eğitim alarak itina ile seçildiğini görünce, bu mübarek ayın bu yıl da ilçede yine farklı yaşanacağına şahit olduk” dedi.  Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun “Ramazan Beylikdüzü’nde Yaşanır’ sözü doğrultusunda bu sene de Ramazan’a çok iyi hazırlandıklarını, her akşam kurulacak iftar sofralarında birlikte oruç açmak için, Vali Mutlu başta olmak üzere tüm basın mensuplarını iftara davet etti. İstanbul Valisi Mutlu ve Beylikdüzü Belediye başkanı Uzun, gösteri yapan davulculara ilk bahşişlerini verdi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.