Tarih: 01.01.0001 00:00 423

İftar Yemeğinde Dostluk Mesajı

Beyoğlu Belediyesi’nin Aynalıkavak Kasrı’nda düzenlediği Geleneksel İftar Yemeği’nde farklı dinler ve kültürler bir masa etrafında buluştu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yeme

İftar Yemeğinde Dostluk Mesajı
 Beyoğlu Belediyesi’nin her yıl Ramazan ayının ikinci akşamı düzenlediği Geleneksel İftar Yemeği’nin bu yılda coşkulu katılımla gerçekleşti. 17. Yüzyıl’dan beri Haliç’in kıyısını süsleyen Aynalıkavak Kasrı’nda düzenlenen iftar yemeğine, Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Aram Ateşyan, Türkiye Süryani ve Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ Türk Musevi Cemaati Başkanvekili Moris Levi ve çok sayıda davetli katıldı.

Ahmet Özhan’dan III.Selim Besteleri Konseri

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ev sahibi olarak yemeğe katılan dini temsilcileri, siyaset, iş, kültür, sanat ve basın dünyasının önemli isimleriyle tek tek ilgilendi. Sultan III. Ahmed’in, Sultan III. Selim’in izlerini taşıyan ve bir süre önce restore edilerek hayata kazandırılan Aynalıkavak Kasrı’ndaki iftar yemeği öncesinde davetlilere özel bir program sunuldu. Türk Sanat Müziği Sanatçısı Ahmet Özhan Osmanlı İmparatorluğunun bestekar padişahı Sultan III. Selim’in eserlerinden oluşan özel bir konser verdi.  Ardından, sanat tarihçisi Jale Dedeoğlu Aynalıkavak Kasrı’nın derin tarihini davetlilerle paylaştı.  

Demircan: İftar Yemeğinde Dostluğun Nimetleri Paylaşıldı

Dostluk ve barış mesajlarının verildiği iftar yemeğinin açılış konuşmasını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptı. Düzenlenen iftar yemeğinde dostluğun nimetlerinin paylaşıldığını söyleyen Demircan,  “Hep birlikte bu iftar sofrasına oturmakla,  lisan-ı hal ile bir barış duası ettiğimizi düşünüyorum” dedi. Beyoğlu’ndaki inanç zenginliğinden söz eden Demircan şunları söyledi; “Karşılıklı saygı ve sevgi, burayı sevincin, neşenin de başkenti yapıyor. Birbirimizin ilahilerini dinliyoruz, birbirimizin dualarına amin diyoruz, birbirimizin şarkılarına eşlik ediyoruz. İstanbul, özellikle de Beyoğlu, bu paylaşmaların, bu ikramların en güzellerine şahitlik ediyor. Musevilerin, Hıristiyanların ve Müslümanlar Beyoğlu'ndaki manevi ruhtan besleniyor. Toplumun bütün kesimlerinin uyumlu birlikteliği, ürettiği zenginlik ülkemize model oluyor. Diyebiliriz ki Beyoğlu bir birleşmiş kültürler topluluğu. Görünen o ki, Beyoğlu'nun bu zenginliğini daha görünür kılmalıyız. Avrupa'nın, Amerika'nın Ortadoğu ve Afrika'nın da bizim geliştirdiğimiz yaşam modeline ihtiyacı var. Türkiye için ürettiğimiz bereketi dünyaya da sunmak zorundayız.

 

Birlik ve Beraberlik Mesajları Verdiler

İftar yemeğine katılan din temsilcileri de birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajları verdi. Türkiye Ermenileri Patriği Patrik Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, ''Hep beraber bir sevgi köprüsü oluşturalım. Bu köprünün ana temellerini 3 semavi din oluştursun,  diğer inançlar da buna destek olsun'' diye konuştu. Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva'nın mesaj gönderdiği  iftarda, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Yusuf Sag konuşmasında, ızdırap çeken insanların acılarının herkes tarafından hissedilmesi gerektiğini söyledi. Yemekte konuşan İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, ''Birbirimizle kavga ederek değil, anlaşarak birbirimizi kırmadan dökmeden anlatarak hedefe doğru yürüyeceğiz inşallah” dedi. Gecede konuşan Ak Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ise, Türkiye topraklarında çok kültürlülük olduğunu belirterek, Vakıflar aracılığı ile azınlıkların haklarının iadelerini gerçekleştirdiklerini söyledi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.