Tarih: 01.01.0001 00:00 436

Mehmetçiğin kumanyasıyla 10 bin kişi'ye İftar

Çanakkale'de, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'ndaki Şehitler Abidesi'nde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nca iftar yemeği düzenlendi.

Mehmetçiğin kumanyasıyla 10 bin kişi
 

Şehitler Abidesi’ndeki iftar yemeğine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu başta olmak üzere AK Parti Esenyurt teşkilatı ve binlerce Esenyurtlu da katıldı.

Şehitler Abidesi tören alanındaki iftar yemeğine katılan binlerce kişi, 97 yıl önce Mehmetçiğin cephedeki kumanyası olan tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve su ile iftar yaptı. 


Esenyurt’tan Çanakkale çıkarması

AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Çanakkale Şehitlik Abidesi’nde düzenlediği iftar programına Esenyurt İlçe teşkilatı 3 otobüs ile katıldı. Esenyurt kafilesinde başta Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda teşkilat mensubu hazır bulundu.

Ak Parti İl Başkanlığı, ‘Dün Çanakkale’de İstiklal İçin Çarpıştık, Bugün İstikbal İçin Birlikte Çalışıyoruz’ sloganıyla Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki Şehitler Abidesi’nde iftar yemeği düzenledi. Şehitler Abidesi tören alanına binlerce kişilik iftar sofrası kuruldu. Yemeğe, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu çok sayıda milletvekili ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun yanı sıra çok sayıda belediye başkanı ve binlerce partili katıldı.

Mütevazı menüyle iftar açtılar

Şehitlikteki iftar yemeği için yemek pişirilen özel TIR’da 48 kazan buğday çorbası hazırlandı. İftar yemeği öncesinde Karan-ı Kerim okundu. Akşam ezanının okunmasının ardından konuklar orucunu, Mehmetçiğin 97 yıl önce Çanakkale Savaşları sırasında cephede yediği tam buğday çorbası, arpa ekmeği ve sudan oluşan mütevazı menüyle açtı.

Şehitlik iftar programı, protokol mensuplarının selamlama konuşmaları ardından sanatçı İbrahim Sadri’nin okuduğu destan şiirleri ile devam etti. İbrahim Sadri ardından, toplu olarak kılınan akşam namazı ile program sona erdi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.