Tarih: 27.07.2012 12:33

Tüm İstanbullular Görmeli

Facebook Twitter Linked-in

İslami motiflerin yeniden can bulduğu serginin açılışını, Avrupa Birliği ve Başmüzakereci Egemen Bağış ; Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Harun Karaca, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve Ak Parti İlçe Başkanı Temel Karadeniz ile birlikte gerçekleştirdi. Bakan Egemen Bağış, sergi açılışının ardından Küçükçekmeceli vatandaşlarla birlikte iftar yaptı.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen “MEŞK” başlıklı Hat, Ebru, Tezhip, Kaatı, Çini ve Minyatür buluşması; Türkiye, İran, Azerbaycan, Irak, Suriye, Türkmenistan ve Başkırdistan Cumhuriyeti’nden önemli sanatçıları bir araya getirdi.

AB STANDARTLARI ADINA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR
İstanbullu vatandaşların Ramazan ayı boyunca bu sergiyi ziyaret etmesi gerektiğini vurgulayan Egemen Bağış serginin açılış konuşmasında Meşk’ e dikkat çekerek, “Meşk sabır demektir. Meşk insanın kendini anlamasıdır. Bu yüzden bu sergi birbirimizi anlamak adına çok önemli. Hz. Muhammed de ’Yazmak çok hayırlıdır; çocuklarınıza güzel yazı yazmayı öğretin’ demiştir. Bu nedenle gerçekleştirdiği kültür ve sanat etkinliklerinden dolayı Aziz Yeniay’ı tebrik ediyorum. Küçükçekmece’de bu tarz etkinlikler sürdükçe biz de Küçükçekmeceli olmaya devam edeceğiz. Bu etkinlikler Avrupa Birliği standardını sağlamak adına da çok önemlidir.”dedi.

TÜM İSTANBULLULAR GÖRMELİ
Konuşmasına, sergi kapsamında 77 eserin sergilendiğini ve bu eserlerin 7 ülkeden toplandığını belirterek başlayan Başkan Aziz Yeniay da, “Buradaki eşsiz eserler 34 sanatçıya ait. 30 Ağustos'a kadar sergimiz vatandaşlarımızın ziyaretine açık kalacak. Bütün vatandaşlarımızın görmesine değer bir sergi. Bu sergiyi İstanbullu tüm vatandaşlarımızın görmesini isterim.” diyerek serginin önemine dikkat çekti.

SOMALİ GİBİ ÖRNEKLERİ UNUTMAYALIM
Sergi açılışının ardından, Ramazan ayında düzenlediği iftarlarla her gün binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturan Küçükçekmece Belediyesinin Cennet Yeşilova Mahallesi’ndeki sokak iftarına katılan Egemen Bağış, iftar sofrasında Küçükçekmecelilere, “Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını sizlere getirmekten mutluluk duyuyorum. Aziz Yeniay’a bu fırsatı bize sunduğu için çok teşekkür ediyorum. Suriye’de katledilen, Gazze’de hapis altında olan, Somali’de kıtlık çeken insanlar var. Şu mübarek anlarda onlar için dualarımızı ihmal etmemeliyiz. Ramazan sadece aç kalmak değildir, açın halinden de anlamaktır.”diyerek seslendi. Bakan Bağış, 5 bin Küçükçekmeceli vatandaşla aynı sofrada iftarını açtı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —