BEYLİKDÜZÜ GAZETESİ 27.07.2012 19:09:00 3318 0

“ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz”

Beylikdüzü CHP Belediye meclis üyesi Halim Saral, gazetemize yaptığı açıklamada, “Mecliste alınan 6 adet yıkım kararını ilçe başkanı ilgili merciilere taşımadı, geçmişi CHP olmadan ilçe başkanı olunca böyle oluyor ” dedi.

“ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz”
  Beylikdüzü CHP Belediye meclis üyesi Halim Saral ile Beylikdüzü ve Belediyecilik hakkında çok çarpıcı bir söyleşi yaptık. Beylikdüzü’nün dünü bugünü yapılan çalışmalar komisyonlar, meclis ve daha birçok konuda gazetemiz genel yayın yönetmenine açıklamalarda bulunan Saral, özel röportajımızın başında “ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz” diyerek yaşanan kısır döngüyü anlattı.

Beylikdüzü Gazetesi; Beylikdüzü’nde 3 yıldır CHP kanadında meclis üyeliği yapıyorsunuz. Neler gördünüz sizlerin yapılmasını düşündüğünüz projeler hayata geçirildi mi? Yerel yönetimin tutumlarını nasıl buluyorsunuz? 3 yılda Beylikdüzü’nde neler değişti?

Halim Saral; Beylikdüzü’nde gözle görülür bir değişim yok. Belediye başkanına ne hizmet yaptı diyebilirim nede yapmadı diyebilirim. Daha iyi olabilirmiydi olurdu diyerek başlamak istiyorum söze, belediye hizmetlerinde en iyi parayı alan yer imar müdürlüğüdür. Gönül isterdi ki bu komisyonda olanlar işinin ehli olsun, ben sağlıkçıyım 1 kez sağlık komisyonunda görev aldım. Gönül ister ki herkes kedi alanında görev yapsın. Durum böyle olunca ilgililer bilgisiz, bilgililer ilgisiz kalıyor. Oda siyaseten insanların kendi istedikleri gibi davranmalarından kaynaklanıyor. İşinin ehli olan arkadaşlarımız var ama komisyonlardan uzak tutuluyor.

B.G; İlçemizdeki eksiklikler ve belediyecilik hakkında düşünceleriniz nelerdir?

H.S; Beylikdüzü dışarıdan bakıldığında çok modern bir kent olsada alt yapımızda eksiklikler var, yollarımızda var. Bu eksiklikler dönem dönem yapılacaktır elbet, bundan önceki dönem biraz yapılmış bu dönem biraz daha yapıldı sonraki dönemlerde yapılmaya devam edecek. Fakat belediyeciler kapıdan içeri giren adamdan ne alacağım ve alabilirim düşüncesi olursa kimse birşey yapamaz. Belediyeci dediği zaman vatandaşımızın aklına rüşvetçi geliyor. Bu kötü bir imajdır. Tüm Türkiye genelinde bu böyledir. Halkı idare edecek inanlar halka paragözüyle bakmamalıdır. İmarda yaşanan haksız kazanç getiren tüm çalışmalar tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Belediyeye vatandaşın ödemesi yasal olan ödemeler yapılmalı, diğer teklifler ise dikkate alınmamalıdır.

B.G; Belediyenin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Önümüzdeki seçim döneminde halkın tercihleri ne yönde olacaktır. Meclis üyesi olarak siz çalışmaları ve idari yetkililerin çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

H.S: Başkanı ben değerlendiremem, vatandaş değerlendirecektir. Beni de diğer meclis üyesi arkadaşlarımı da vatandaş değerlendirecektir. Belediye çalışmalarını vatandaşa beğendirebilmiş ise seçim kaygısı olmayacaktır. Tüm belediyelerde öncelik vitrindir, parklar, bahçeler, çiçekler, ağaçlar her şeyin görsel yanı ön planda tutuluyor.

Beylikdüzünde dikkat edilecek tek şey imar konusudur. Beylikdüzünü, Esenyurt ile Bağcılar ile karıştıramazsınız. Devasa bir yapılaşmaya izin veremez, geleceği gören planlar yapmak zorundasınız. Beylikdüzünün en büyük sorunu E-5 karayoluna giriş ve çıkışlardır. Şuan alt seviyede olan trafik sorunu yolun karşı tarafına yapılan devasa binaların dolmaya başlamasıyla hissedilir ölçüde büyük sorun yaşatmaya başlayacaktır. 5 yıl öncesinde benim bulunduğun sokaktan günde 4-5 araba geçerken bugün baktığımda yollarda 15-20 araç geçiyor ve bu sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. 5 yıl sonrasında ilçeye giriş ve çıkışlar gözle görülür şekilde insanlara psikolojik zarar vermeye başlayacaktır. Zamanında hesaplanmadan yapılmış yol güzergâhları tekrar gözden geçirilmelidir.

B.G; Beylikdüzü ana sorunlarından bir tanesi ulaşım diyorsunuz. Alternatif önerileriniz varmıdır?

H.S: Beylikdüzü denizden istifade edemiyor. 13 km sahili olan bir ilçeyiz ama ilçemizde yaşayan insanlar bunun  farkında değil, ilçemizde sahile girilip girilmeyeceği hakkında bilgi sahibi değiller. Sahilimizde inanılmaz bir çalışma var, İBB nin kullanım hakkı benimdir dediği sahilimizde çalışmalar ilçe belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Büyükçekmece sahilinde yaşanan sıkıntıları büyükşehirin sahil düzenlemesi ve planlamasında öncelik hakkını kullanarak belediye ve vatandaş arasında sorunlara sebebiyet verdiğini biliyoruz. Durum bu olunca bizlerde yapılandırılmasın yakından takip ettiğimiz Beylikdüzü sahilinin ulaşım alanında da vatandaşın taleplerine cevap verecek nitelikte olmasını temenni ediyoruz. Seçilenler seçenlere karşı taraf olmamalı.

B.G; İmar sorunu yeşil alanların imara açılması, okul alanlarının alışveriş merkezi alanlarına dönüştürülmesi, yüksek katlı yapılaşmaya müsait olmayan yerlerde bu izinlerin verilmesi gibi imar içerikli çalışmalar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

H.S; İmar konusu çok hassas bir konudur, her kim olursa olsun imar planlarında yapılan veya yapılması planlanan değişikliklerden rant elde ediyor ise hoş bir şey değil. Vatandaş takipçisi olmalı.

B.G; Siz Beylikdüzü belediyesinde vatandaşın temsilcisisiniz, sana oy verenlerin hakkını savunmak için oylarıyla seçilmiş isimlerden birisiniz. Vatandaşın tercümanı olarak neler söylersiniz

H.S; herkes kendi bilgisi kadar eleştirebilir. Şimdiye kadar neler yaptıkları, şimdiden sonra neler yapacakları hakkında bilgi sahibi olduğumuz tek yer belediye meclis salonudur. Bize mecliste şu kadar km yol yaptık şu kadar asfalt döktük diyorlar, bizim gidip bunu ölçme gibi bir şansımız yok. Bu dönem böyle oluyor önümüzdeki dönem farklı olacaktır elbet.  Benim Beylikdüzü’nde kınadığım şeyler var, birincisi hizmet verirken kendisine rant yapan adam iyi adam değildir. Adı şaibeye karışan adam iyi adam değildir. Ben mahkemeye çıktım aklandım demek adamlık değildir. Mahkemeye neden çıktın? Ben bir şey sorarım belediye başkanı olmadan önce neyin vardı, belediyedeki görevin şimdi neyin var? Neyi nerden, nasıl kazandın? Bu aradaki kazancı sorgulamak lazım.

5 yılda yaşantın nereden nereye geldi? Belediyeci imza atacağı zaman parayı düşünmeyecek, kaç liraya imza atıyorum demeyecek. Kamunun hakkını yemeyecek. Giderken insanlar arkasından çulsuz geldi, kumaşla gidiyor demeyecek. Başka türlü belediyecilikte herkes bir şey yapar. Herkes yeteneklerini gösterecektir. Vatandaş eksiklerini talep eder sende bütçen ve gücün kadar hizmet verirsin. Nüfusunu ranta çeviren adamı sevmem, bu çok kötü bir şeydir, yetkisini vatandaşın üzerinde rant olarak kullanman bunu imar dahil tüm çalışmalarında ön planda tutmak belediyecinin makamına yakışmaz. Onları hiç sevmem.

B.G; Cumhuriyet Halk partisinin meclis üyesisiniz, partinizi adını mecliste layıkıyla temsil ettiğinize inanıyor musunuz? Muhalefet olarak neler yaptınız?

H.S: CHP olarak verdiğimiz önergelerimiz ile birlikte, 5-6 tane yıkım kararı aldırdık, henüz hiçbiri gerçekleştirilmedi. Parti ilçe temsilcilerimizin bu yıkım kararlarını uygulamayan belediyeyi mahkemeye vermeli, ama ilçe başkanlığımız mahkemenin kapısını öğrenemedi, dosya kaybettiler evrak bulamadılar bu yüzden konuşulacak bir şey yok. Bir düzendir bu düzende önlerde olanlar kendilerine her zaman yer bulurlar. Siyasette çok kısa zamanda çok ön plana çıkan kişiler, hele ki CHP geçmişi olmadan ilçe başkanı olunca böyle oluyor işte. Partisinin adını taşıyabilecek normal bir CHP’li olsaydı gereğini yapardı. Mecliste alınan yıkım kararlarının uygulanması için mücadele ederdi. Ama sebep, sonuç ilişkisi kurduğun zaman, şeytanın avukatı karşına gelip sana gereğini söylüyor zaten.

B.G; Beylikdüzü’ne kalite nasıl gelir, neler yapılabilir düşünceleriniz nelerdir?

H.S; Beylikdüzü’nde yaşayan insan kaliteli olursa Beylikdüzü kaliteli olacaktır. Burada ki insanların minibüsçüleri, taksicilerin, pazarcıların kaliteli olması lazım. Ben ilçede yetkili olsam hizmet veren grubu taksiciyi, minibüsçüyü, pazarcıyı, esnafı, toplar giyim, konuşma, davranış biçimi gibi birçok alanda eğitime tabii tutarım. Karşısında ki insanlara nasıl davranacakları konusunda alanında uzman kişilere seminerler verdiririm.

Bizleri yönetmesi için seçip te önümüze koyacağımız insanlarda bazı vasıflar aramak lazım. Utanmasını bilecek. Kamuya karşı sorumlu olduğunu unutmayacak. Vicdanı aklının önünde olacak. Eğer böyle olmazsa kamunun hakkını yer. Beylikdüzü’nde geçmişte yaşanan bir gerçek var önceki dönemlerdeki arkadaşlarımız akıllarını vicdanlarının önüne koydular bir çok şaibeye bulaştılar. Yasalar karşısında cezalarını çektiler. “Bal tutan parmağını yalar” zihniyetiyle düşünüyorlar ise o öyle değil “Bal tutan parmağını keser”. Kamunun malını çalanın cenazesi bile kılınmaz sen yetimin hakkını yemişsin, başka bir açıklaması yok bunun.  

B.G: Beylikdüzü halkına son olarak ne söylemek istersiniz.

H.S; Oy verdikleri insanların karşısına ellerini ovalayarak gitmesinler, adam gibi gitsinler haklarını arasınlar. Ama ukalalıkta etmesinler. Unutmayın ki efendi seçmendir, seçilen değil. Seçtiğiniz adamların elini eteğini öpmeyeceksiniz. Oy veren sizsiniz hakkınızı aramayı bileceksiniz. Seçtiklerinize ulaşmakta zorlanıyorsunuz, korumalar güvenlikler her kapıda bir adam bir kapıdan geçtin 1 adam oradan geç 1 adam daha, havaalanında bile 1 kapıdan geçiyorsun bitiyor. Bir ilçe belediyesinde ise kapılar labirent olmuş. Bu nasıl halka hizmet.? Beylikdüzü Gazetesine çok teşekkür ediyorum. Bu fırsatı bana verdikleri için.

Röportaj: Nezir KARAYÜN 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.